Wandelen in Turkije

Het toerisme in Turkije is weer bezig met een opmars, waar Turkije het tot 2 jaar geleden het nog qua toerisme zwaar had zijn de toerisme cijfers weer gestegen. Dit komt mede doordat Turkije een steeds populairdere bestemming wordt voor de wandelvakantie. Turkije bestaat natuurlijk bekend vanwege de zon en het daarbij komende warme weer maar de natuur trekt tegenwoordig steeds meer bezoekers die te voet alles proberen te ontdekken.

Waar ga je wandelen in Turkije?

Turkije heeft meerdere bepaalde gedeeltes die bekend staan om bepaalde natuur gebieden, zo staat het zuidelijk gelegen Taurusgebergte bekend door de vele mooie bloemen. In Cappadocië zijn dan weer bijzondere bergen en rotsformaties te vinden maar ben je juist meer opzoek naar de ruige natuur dan is de beste keuze het Kaçkargebergte.

Er zijn al veel bekende en mooie plekken om te wandelen bekend in Turkije, wij geven je hier een aantal tips.

Lycische weg

Dit langeafstandswandelpand gaat grotendeels om de Lycische kust.  Reken er maar op dat je met deze route de mooiste plekjes langs de kust vindt, hiernaast zijn er langs de route vele oude monumenten te vinden en heel veel bergen. De route bedraagt rond de 502 km en begint in Fethiye en eindigt in Antalya, zo krijg je dus zeker een hele vakantie gevuld!

St. Paul wandelroute

Deze route die bijna even lang is als de Lycische weg wordt als een wilde route ervaren omdat je veel verschillende landschappen en hoogteverschillen doorkruist. De route van Perge naar Yalvac is historisch gezien erg bekend, hij is vernoemd naar St. Paul die via deze route het christendom probeerde te verspreiden. Verwacht bij deze route niet de mooiste stukjes natuur.

Independence trail

Ook deze tocht heeft een bekende historie en heet niet voor niets de independence trail, tijdens de Turkse onafhankelijkheidsoorlog speelde dit gebied een belangrijke rol. De route begint in Inebolu en eindigt in Kastamonu, het wordt gezien als een zware maar zeer natuurrijke route die absoluut de moeite waard is. Ook is deze route toegankelijker voor de beginnende wandelaar, in tegenstelling tot de vorige routes bedraagt deze maar slecht 105 km.

Abraham’s pad

Om in de lijn van historische route’s te blijven volgen we hier de route van de aartsvader. Je komt langs de plek waar Abraham geboren is en plekken waar hij grote delen van zijn leven heeft doorgebracht. Verwachte vele Moskeeën en grotten. Tijdens het lopen van deze route wandel je niet alleen maar leer je ook veel, je begint je tocht in Urfa en deze bedraagt 400km en loopt door verschillende landen.

Küre gebergte

Een route door het nationale park met mooie bergen en bossen. Dit gebied is niet voor niets beschermd door het Wereld Natuurfonds. Door dit park is een vaste route die je kunt lopen maar het is ook mogelijk zelf je route uit te stippelen, kijk wel uit dat je niet verdwaald raakt want het park bestaat uit 370 vierkante meter aan oppervlak. Ga er maar vanuit dat je minimaal een week aan het wandelen bent.

Op zoek naar meer informatie over Turkije

De laatste tijd is nogal wat ophef ontstaan over Turkije waardoor mensen zich zorgen maken, geen zorgen lees hier meer over het reisadvies in Turkije. Nog vragen over identiteitsbewijzen? Lees hier meer over Turkije en je paspoort of id.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *