Rondreizen op de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden is een eilandengroep die ligt in het Britse kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Het bestaat uit vijf grote eilanden, Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney, en een aantal kleinere eilanden. De meeste eilanden zijn bezit van de Britse Kroon, op enkele eilanden na die bij Frankrijk horen en bijna allemaal priv├ębezit zijn. En naast dat het een belastingparadijs is voor veel rijken en bedrijven, kun je er ook goed rondreizen!

De Kanaaleilanden: een nieuwe wereld nabij
Een reis naar de Kanaaleilanden begint al goed: het is super dichtbij, terwijl je je echt in een andere wereld waant. De landschappen zijn prachtig en de eilanden zijn echt een mix tussen natuur en cultuur, activiteiten en de bourgondische levensstijl. Je vind er kleurrijke stadjes en dorpjes, glooiende heuvels, woeste baaien met klifpaden en heerlijke stranden. Je kunt er heerlijke wandelen en fietsen, maar ook lekker achterover leunen onder het genot van een heerlijke verfijnde maaltijd. En elk eiland heeft zijn eigen karakter.

La Coupee on SarkDe highlights
Jersey en Guernsey zijn de grootste eilanden van de groep. Grappig is dat er zowel duidelijke Engelse als Franse invloeden te zien zijn. De natuur is er prachtig en nodigt echt uit om eropuit te trekken. Indrukwekkend zijn de groene heuvels, met prachtige uitzichten op zee en de rest van de eilanden, de plaatselijke flora en fauna, de azuurblauwe zee en de zandbaaien, kliffen en krijtrotsen. De bebouwing is pittoresk en doet echt Frans aan, vooral in de diverse haventjes. De cuisine is ook overwegend Frans, maar de taal die het meest wordt gesproken is Engels. Beter kan haast niet!

Het inrichten van je rondreis

Daarnaast zijn er ook veel georganiseerde rondreizen met vliegtuig en boot. Georganiseerd eilandhoppen dus. Let wel: deze reizen zijn niet goedkoop. Maar wel op en top verzorgd! Je ziet gegarandeerd de mooiste plekjes en slaapt in de beste accomodaties. Dat is pas echt relaxt vakantie vieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *