Roadtrip langs de westkust van Amerika

West-Amerika heeft mij altijd al gefascineerd. Toen ik nog een kleine jongen was, verdiepte ik me al in fotoboeken van dit prachtige stukje Amerika en reed ik elke woensdagmiddag op mijn fietsje naar de bibliotheek om daar nog meer nieuwe boeken te halen. Hoewel ik niet eens een echte lezer ben, verslond ik de verhalen die bij deze foto’s stonden beschreven.

Een aantal maanden geleden, heb ik mijn droom gerealiseerd en heb ik een roadtrip van 3 weken lang gemaakt langs de westkust van Amerika. Wat een unieke belevenis is dat geworden!

West-Amerika is afwisselend
Een roadtrip langs de westkust van Amerika is één van de populairste vakantiebestemmingen onder toeristen die een bezoek brengen aan Amerika. Dat is ook zeker op mij van toepassing. De afwisselingen tussen prachtige nationale parken en grote steden, maakt een trip in West-Amerika zeer de moeite waard.

Ik had vooraf een huurauto via het internet gereserveerd en deze opgehaald bij het vliegveld. Ik besloot om de bekende Scenic Route 12 te rijden. Ik heb zelfs nog een stukje van de legendarische Route 66 gereden. Steden die ik tijdens mijn vakantie heb bezocht, zijn onder andere de gokstad Las Vegas, Los Angeles en San Francisco.

Talloze nationale parken in West-Amerika
Iets dat direct opvalt als je een roadtrip maakt door West-Amerika, zijn de grote hoeveelheid nationale parken die je hier aantreft. Het eerste nationale park ter wereld was Yellowstone NP, daarom was het mijn wens om daar sowieso naartoe te gaan. Iets dat zeker veel indruk om me heeft gemaakt, is de Grand Canyon. Zelden heb ik zo’n indrukwekkend natuurverschijnsel gezien als dat.

De diversiteit zorgt voor een bijzondere reiservaring
Juist de diversiteit in West-Amerika heeft me altijd aangesproken en dat werd nogmaals bevestigd tijdens mijn roadtrip door dit gedeelte van Amerika. De rode rotsen, het vele groen, de watervallen, bergen, ruige kusten en de wilde dieren die ik hier heb gezien, zijn de ingrediënten voor een afwisselende vakantie.

Laat je daarom verrassen door wat dit prachtige stukje wereld jou te bieden heeft. Ik ben ervan overtuigd dat je als ander mens zult terugkeren naar Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *