Roadtrip langs de Spaanse stranden

Ik ben een persoon die graag een roadtrip maakt. Inmiddels heb ik er al verschillende gemaakt. Een roadtrip die ik afgelopen juni heb gemaakt, is die langs de Spaanse stranden. Hoewel ik er al wel veel over had gelezen, wist ik niet dat de Spaanse stranden zoveel indruk op me zouden maken. Ik heb dan ook een fantastische vakantie gehad!

Wat maakt de Spaanse costa’s zo bijzonder?
Elke Spaans strand heeft een eigen gezicht en dat maakt een roadtrip in Spanje zo aantrekkelijk. De Costa Brava en de Costa Blanca zijn bijvoorbeeld erg bruisend, terwijl de Costa Verde juist meer groen en vruchtbaar is. Dit strand ligt dichtbij de Golf van Biskaje, waar je volop kunt genieten van surfers. Bekijk maar eens een YouTube filmpje om een indruk te krijgen van de diversiteit van de Spaanse stranden.

De beste reisperiode voor een roadtrip
De kust van Spanje is uitermate geschikt voor een roadtrip. Het is al jarenlang een favoriete plek voor toeristen om hun vakantie door te brengen. Ik heb ervoor gekozen dit niet in het hoogseizoen te doen, maar juist in de maand juni. Het is dan nog niet zo druk en bovendien geniet je er van een aangename temperatuur, zonder dat het onprettig wordt.

Een reis van noord naar zuid
Ik ben mijn vakantie begonnen aan de Costa Brava vanuit vliegveld Aeropuerto de Asturias en ben zo verder doorgereisd naar Costa del Sol en Costa de la Luz. Je kunt deze luchthaven gemakkelijk bereiken vanaf Madrid of Parijs. De laatste stad die ik bezocht tijdens mijn roadtrip was Málaga, een indrukwekkende en dynamische Spaanse stad. Je kunt hier uitstekend uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Gibraltar en Torromolinos.

Boek een huurauto
Ben je ook een liefhebber van de Spaanse stranden? Dan kan ik je een roadtrip zeker aanbevelen. Ik ben hiervoor niet met mijn eigen auto op pad gegaan, maar heb ervoor gekozen om dit te doen met een huurauto. Bij het vliegveld heb ik direct mijn huurauto opgehaald en ben ik op pad gegaan. Lees altijd goed de voorwaarden van een aanbieder na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ik wens je een prettige Spaanse roadtrip toe en ik hoop dat je er net zoveel plezier zult beleven als ik!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *