Reisverslag Kroatië

De vakanties die ik in Kroatië heb doorgebracht, beschouw ik als de mooiste vakanties uit mijn leven. Ik heb verschillende streken bezocht en ik moet bekennen dat elke streek zijn eigen unieke kenmerken en charme heeft. Er zijn dan ook een aantal streken die ik je zeker kan aanraden voor een kampeervakantie.

Ontspannen en actief bezig zijn in Dalmatië

Dalmatië is een streek die de moeite waard is om je vakantie door te brengen. Je vindt er belangrijke steden zoals Dubrovnik en Split. Dubrovnic is leuk om te bezoeken wanneer je graag wilt kamperen aan de Adriatische Kust. Wil je diverse leuke activiteiten ondernemen? Dan kun je in Split prima terecht. Je kunt hier bijvoorbeeld snorkelen, duiken en klimmen.

Populair Istrië ontdekken

Istrië is een van de populairste streken in Kroatië. Er zijn hier talloze mogelijkheden om te kamperen. Mooie stranden en prachtige baaien zijn kenmerkend voor deze streek. Voor een echte zonvakantie ben je in Istrië dan ook prima op je plek. Wil je het verschil in kust ervaren? Ik heb zowel de westkust als oostkust bezocht. Aan de westkust vind je veel stranden, terwijl je aan de oostkust meer ruige natuur aantreft. Bij Roan kun je verschillende campings vinden in Kroatië.

Modern Zagreb

Voor een moderne vakantie in Kroatië, kun je prima terecht in Zagreb. Zeker in het hoogseizoen worden er veel evenementen georganiseerd in de stad, omdat muziek een belangrijke rol speelt in Kroatië. Het is daarom de moeite waard eens een muzikaal evenement mee te maken in Zagreb!

Indrukwekkende bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die ik bezocht heb en die ik je zeker kan aanbevelen:

*Het stadje Pula met zijn bouwwerken in Romaanse stijl;
*Nationaal Park Brijuni & Nationaal Park Krka;
*De 16 kristalheldere Plitvice Meren;

Kortom, er valt genoeg te beleven in Kroatië!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *