Paragliden in Oostenrijk

Zweefvliegen is altijd al een droom van me geweest en afgelopen jaar heb ik de mogelijkheid gehad om deze in vervulling te laten gaan. Samen met mijn beste vriend ben ik naar Oostenrijk op vakantie geweest en heb ik leren paragliden. Het is een fantastische ervaring geweest die ik je niet wil onthouden, maar van harte kan aanbevelen om ook eens te gaan doen!

Les op een Nederlandse school

De lessen voor het paragliden heb ik gevolgd bij een Nederlandse school die onder andere lessen verzorgt in Duitsland en Oostenrijk. Ik heb direct voor Oostenrijk gekozen omdat ik een groot bergenliefhebber ben en daar vroeger al veel tijd in doorbracht met mijn ouders. Het paragliden in de bergen van Oostenrijk is voor mij de ervaring van mijn leven geweest.

Paragliden in Wildschoenau en Andelsbuch

Tirol is een uitstekend gebied om te paragliden. Wildschoenau is een rustig vlieggebied waar zowel beginners als gevorderden kunnen leren paragliden. Zeker als beginnend paraglider is het prettig om in een rustige regio te kunnen vliegen. Ik had geluk dat het de gehele week mooi weer was in Oostenrijk. Daardoor heb ik dagelijks kunnen paragliden en had ik vanuit de lucht een schitterend uitzicht op het landschap van Oostenrijk.

Andelsbuch is ook een populaire plek om te paragliden. Het prettige aan deze plaats is dat je ook bij slecht weer nog steeds kunt genieten van je vakantie. In de omgeving van Andelsbuch zijn namelijk voldoende activiteiten te ondernemen zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Ik heb hier 2 dagen doorgebracht en gelukkig was het beide dagen schitterend weer om te paragliden.

Een onvergetelijke ervaring

Paragliden in Oostenrijk is niet de goedkoopste vakantie die ik in mijn leven heb gemaakt, maar het is wel een fantastische ervaring geworden die mijn hele leven bij me zal blijven. Mocht je van een beetje uitdaging houden en bovendien fervent natuurliefhebber zijn, dan is paragliden in Oostenrijk een absolute aanrader.

Vraag voor de zekerheid aan de vliegschool waar je les neemt of zij voordelige vliegtickets in de aanbieding hebben of dat alles zelf geboekt moet worden. Soms is het voordeliger om je vakantie via de vliegschool te boeken. Bovendien scheelt het jou ook veel geregel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *