Oostenrijk nog steeds in trek als wintersportbestemming

Oostenrijk nog steeds in trek als wintersportbestemming

Oostenrijk is nog een steeds een zeer populaire bestemming voor de wintersportvakantie. Veel Nederlanders gaan hier graag heen en dat is ook niet zo vreemd, want in Oostenrijk kun je het gehele jaar door aan wintersport doen. Je vindt hier verschillende mooie gebergtes waar gegarandeerd sneeuw ligt. Frankrijk is ook een gewilde wintersport bestemming en ook Duitsland wordt door de Nederlanders graag bezocht.

Niet alleen de sneeuwzekerheid maakt Oostenrijk tot een populaire wintersportbestemming. Oostenrijk is tevens geliefd omdat er voor het hele gezin iets te doen is. Er is een grote verscheidenheid aan skigebieden en pistes en het land staat bekend om zijn gezellige après-ski gelegenheden. Frankrijk is met name geliefd bij de wat gevorderde wintersporter. Het land biedt verschillende pistes met wat meer uitdaging. Als beginnende wintersporter ben je juist in Duitsland op de juiste plek. Zowel Oostenrijk, Frankrijk als Duitsland hebben de laatste jaren enorm veel verbeterd op het gebied van pistekwaliteit, après-ski gelegenheden en kindvriendelijkheid.

Verschillende wintersportgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk kent een grote verscheidenheid aan skigebieden en welk gebied het beste bij jou past hangt erg af van je voorkeuren. Ga je bijvoorbeeld vooral heen voor de gezellige après-ski gelegenheden of ben je vooral op zoek naar een kindvriendelijk gebied? Het grootste en tevens een zeer populair wintersportgebied in Oostenrijk is Sölden. Het aantal overnachtingen dat hier jaarlijks wordt geboekt is maar liefst twee miljoen. Het gebied richt zich dan ook met name op toeristen. In Sölden zijn er voor het hele gezin dingen te doen. Zo zijn er verschillende mooie wandelroutes, is er een prachtig skigebied en zijn er tal van gezellige dorpjes, zoals Zwieselstein, Rettenbach, Heiligkreuz en Vent. Vooral het skigebied rondom Kaprun mag je zeker niet missen. Zowel wandelaars als wintersporters kunnen hier enorm genieten. De grootste trekpleister is de Kitzsteinhorngletsjer in Kaprun. Deze gletsjer van maar liefst 3000 meter wordt door velen gezien als een heus wintersportwalhalla. Bovendien lopen er door het gebied verschillende prachtige wandelroutes.

Oostenrijk wordt best beoordeeld

Zoover heeft een groot onderzoek gedaan naar de verschillende wintersportgebieden. Uit een totaal van 35 duizend beoordelingen is naar voren gekomen dat Nederlanders liever naar Oostenrijk op wintersport gaan dan naar Frankrijk of Duitsland. Frankrijk komt in dit onderzoek als tweede uit de bus en Duitsland komt op een mooie derde plaats. Met name de goede prijs-kwaliteitverhouding en de geweldige après-ski mogelijkheden speelden een grote rol bij de beoordelingen. Naast Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland scoort ook Zwitserland erg goed.

De beste plek voor après-ski

Uit hetzelfde onderzoek van Zoover blijkt dat Ischl de meest geliefde bestemming is als het gaat om après-ski gelegenheden. Nederlands verblijven tijdens hun wintersport het liefste in een appartement en dan natuurlijk het liefst in de nabijheid van zowel de uitgaansgelegenheden als de pistes.

Een eigen huis in Oostenrijk

Voor veel Nederlanders is het een droom om een eigen woning te bezitten in Oostenrijk. Als je elk jaar op wintersport gaat in Oostenrijk zou het best een goed idee kunnen zijn om een mooi appartement te kopen en die in de periode dat je er zelf geen gebruik van maakt te verhuren. Dit zou best eens een goedkopere optie kunnen zijn. Voor meer informatie over het kopen van een woning in Oostenrijk kun je kijken op huiskopen-oostenrijk.nl en Austria.info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *