Ontkom aan de drukte in Londen 4 tips

Ontkom aan de drukte in Londen | 4 tips

Londen is een bruisende metropool. Ruim acht miljoen mensen wonen in de Britse hoofdstad. Bovendien bezoeken jaarlijks ruim achttien miljoen toeristen de stad aan de Thames. Dat creëert een drukte van jewelste. Soms kan die drukte ons even te veel worden. Wij presenteren daarom vier locaties waar je ontsnapt aan de Londense drukte.

Botanische tuinen van Kew Gardens

Middenin Richmond Upon Thames en Kew vinden we de Royal Botanic Gardens. Het is een van de grootste botanische tuinen in de wereld. Hier zijn er verschillende zeldzame planten terug te vinden. Echter zijn deze tuinen nog niet ontdekt door het grote publiek. Ondanks de natuurlijke rijkdom is het er altijd wel gezellig vertoeven. Het zogenoemde Dutch House van King George III heet Nederlanders figuurlijk welkom. De in de praktijk minder Nederlandse oranjerie moet je zeker ook bezoeken. Eigenlijk mag deze locatie nooit ontbreken tijdens een stedentrip Londen. Toch vertel je dat maar beter niet aan de duizenden Londense toeristen.

Shoppen in Carnaby Street

Wanneer we denken aan shoppen, denken we automatisch aan Oxford Street. De drukte kan er om die reden dan ook immense proporties aannemen. Een veel interessantere shoplocatie vinden we dan ook in Carnaby Street. Het ligt vlakbij Oxford Street en ook hier vind je talloze kledingboetiekjes. Onder andere modeontwerpster Mary Quant was hier in het verleden gevestigd. Carnaby Street is eenvoudig bereikbaar via metrostation Oxford Circus.

Bloemenmarkt op Columbia Road

’s Zondags moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Columbia Road. Dat doe je uiteraard tussen 8 en 14 uur. Dan wordt dit smal straatje immers omgetoverd tot een bloemenzee. De Londense drukte blijft aanwezig maar wordt eerder als gezelligheid ervaren. De leuke winkeltjes en de straatmuzikanten dragen daaraan bij. De drukte ontwijken doe je er met andere woorden niet. Het bewijst eerder dat die drukte niet altijd negatief hoeft te zijn. Het is er gezelliger dan de Amsterdamse bloemenmarkt waar vooral toeristen verschijnen.

Een boottochtje in Little Venice

Ook Little Venice is een hippe locatie om de drukte te ontvluchten. In deze oase van rust kan je genieten van een gezellige wandeling. Mind the gap, hop een bootje en vaar over het rustige water. Even rustgevend is het panoramisch uitzicht op de brug van Edgeware Road. Tot slot kent de waterkant verschillende gezellige bars en restaurants. Ook bij die horecazaken hoeft het echter nooit druk te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *