Onbezorgd op reis met de perfecte roadtrip

Eindelijk zonder je ouders op vakantie of gewoon zin in eens wat anders? Steeds meer jongeren maar ook volwassenen gaan in de zomer op roadtrip. Geen twee weken op vakantie naar een camping in Frankrijk waar je in een dag heen en een dag terug rijdt, maar elke dag maar zien waar je uit komt. Begin met een overnachting op een camping in Duitsland en rijd daarna lekker door! Roadtrips zijn dus enorm populair omdat je lekker onvoorbereid op weg gaat, maar is dat wel zo slim? Hoe relaxed het ook kan zijn om niet te weten waar je elke dag slaapt, toch zijn er een aantal dingen waar je zeker rekening mee moet houden als je op roadtrip gaat. Vooral met een van de belangrijkste benodigdheden voor een roadtrip. De auto! Wij bereiden je graag voor zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Dubbelcheck
Natuurlijk is het logisch dat we de auto aanstippen, want wat is nou een roadtrip zonder auto. Het spreekt voor zich dat de auto ook klaar moet zijn voor de roadtrip. Het is dus niet verkeerd om voor vertrek alle banden weer eens op te pompen en vergeet natuurlijk het reservewiel niet. In Nederland is het niet verplicht om een bijvoorbeeld een gevarendriehoek of een veiligheidsvest in de auto te hebben, maar in veel andere landen is dat wel. Check dus van te voren wat je in de auto moet hebben want naast de standaard dingen zoals een verbandtrommel en veiligheidsvestje moet je bijvoorbeeld in Frankrijk alcoholtests in de auto hebben.

Verder is het noodzakelijk een goede autoverzekering te hebben. Wanneer je in korte tijd van plan bent veel kilometers te maken is het aan te raden om je goed te verzekeren tegen alles wat er maar in de weg kan staan. Letterlijk. Vergeet daarom niet je autoverzekering te berekenen bij een goede verzekeraar.

Brandstof en stickers
Het is ook niet verkeerd om je in te lichten welke brandstof er in de auto moet. In Nederland is de keuze tussen benzine en diesel ondertussen wel duidelijk, maar in een vreemde taal kan soms wat verwarring optreden. Ook kun je in bepaalde landen E10 benzine tanken. Een goedkopere bio benzine, maar let op, niet elke auto kan rijden op deze brandstof. Kijk ook zeker of je een vignet of milieusticker nodig hebt voor bepaalde landen, zo voorkom je vervelende boetes. Hou er rekening mee dat sommige vignetten of stickers een bepaalde levertijd hebben. Wees er dus op tijd bij.

Verkeersregels!?
Je staat er misschien niet bij stil, maar niet alle landen hebben dezelfde verkeersregels. Dat je in Engeland links moet rijden weet iedereen wel, maar wist je bijvoorbeeld ook dat als je een bril draagt, je in landen als Spanje en Zwitserland een extra bril bij je moet hebben? Elk land heeft zo wel een aantal gekke regels. De kans dat je er mee te maken krijgt is misschien klein, toch is het vervelend dat je een boete krijgt op je vakantie. In Zweden moet je bijvoorbeeld ook overdag de verlichting van je auto aan hebben. Toch vervelend als je een boete oploopt door zo iets simpels.

Hoe relaxed en onbezorgd een roadtrip ook mag zijn. Er zijn toch een aantal punten waar je voor vertrek rekening mee moet houden. Alles voor de perfecte roadtrip, begint thuis al met een beetje voorbereiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *