Mijn zeilvakantie in Griekenland

Hoewel ik normaal gesproken altijd een all inclusive vakantie naar Griekenland boekte, besloot ik om het afgelopen jaar eens anders te doen. Ik ben op zoek gegaan naar andere mogelijkheden en uiteindelijk kwam ik uit op een zeilvakantie in Griekenland. In dit land kun je zeilen met elke dag een ander eiland aan de horizon. Hoe heerlijk is dat!

Zeilen voor beginners en gevorderden

Het prettige aan een zeilvakantie in Griekenland is dat elke vakantieganger er plezier aan kan beleven. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevordere zeiler bent, er is voor iedereen wel een geschikt zeiljacht beschikbaar. In het verleden had ik zelf al regelmatig gevaren, dus besloot ik om mijn samen met mijn beste vriend een een zeilvakantie voor gevorderde zeilers te boeken.

Zeilen rondom Athene

In deze zeilvakantie heb ik 8 dagen in de omgeving van de Griekse hoofdstad Athene gevaren. De Saronische Golf is erg aantrekkelijk voor een zeilvakantie. Eilanden die ik hier heb bezocht zijn Poros, Hydra en Aegina. In deze omgeving is het bijna altijd zonnig en de goede wind maakt het zeilplaatje zeker compleet.

Uiteraard heb ik elke vakantiedag afgesloten met een heerlijk rosebiertje aan het strand of de boulevard. Ik heb zelfs een nachtje doorgebracht op het strand, iets dat ik nog nooit had gedaan.

Duiken en snorkelen in Griekenland

Tijdens mijn zeilvakantie in Griekenland heb ik uiteraard een aantal sportieve activiteiten ondernemen in het water. Zo heb ik niet alleen mijn duikbrevet gehaald, maar ben ik ook op verschillende plekken gaan snorkelen om de onderwaterwereld beter te leren kennen.

Komend jaar hoop ik mijn zeilvakantie door te brengen in Cycladen. In een reis van maar liefst 15 dagen wil ik mijn zeilervaring verder uitbreiden om mezelf verder uit te dagen.

Uitgerust thuiskomen

Ik kan je een zeilvakantie in Griekenland zeker aanbevelen. Je bent zo vrij als een vogeltje en op het water kun je heerlijk genieten. Ik kwam weer heerlijk uitgerust aan op Amsterdam en ik had deze zeilvakantie dan ook voor geen goud willen missen. Mijn zeilvakantie in Griekenland is daarmee een onvergetelijke ervaring geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *