Mijn treinvakantie door Europa

Een mooie vakantie die ik een aantal jaren geleden gemaakt heb, is mijn treinreis door Europa. Ik wilde eens een keer iets anders doen dan een vliegticket boeken en op één bestemming verblijven.

Ik ben toen wat rond gaan zoeken en kwam tenslotte uit bij een unieke manier van vakantie vieren: een treinvakantie door Europa.Onbeperkt reizen in meer dan 30 landen

Er zijn diverse mogelijkheden om een treinticket te boeken binnen Europa. Ik heb gekozen voor de InterRail Global Pass. Met dit treinticket kon ik in ruim 30 landen onbeperkt met de trein reizen, gedurende de geldigheidsduur van de InterRail Global Pass. In deze prachtige reis kom je bij meerdere stranden, dus vergeet je zwemkleding niet!

De InterRail Global Pass heeft me bij diverse mooie landen in Europa gebracht, waaronder bijvoorbeeld Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Ik wil een aantal hoogtepunten en bezienswaardigheden benoemen die ik je zeker kan aanbevelen.

Kopenhagen en Wenen

Er zijn 2 steden die grote indruk op me hebben achtergelaten tijdens mijn treinvakantie door Europa. Dat zijn de steden Kopenhagen en Wenen. Beiden hebben dat op hun eigen unieke manier gedaan, want de steden lijken weinig op elkaar. Kopenhagen gaf me een echt vakantiegevoel, vanwege alle gekleurde huizen die ik hier aantrof en de mogelijkheid om per fiets de stad te leren kennen.

Wenen was voor mij vooral een oase van luxe en rijkdom. De stad heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld voor veel klassieke componisten, waaronder Mozart en Beethoven. Deze invloeden zijn dan ook op verschillende manieren terug te vinden. Een bezoek aan één van de vele opera’s in de stad kan ik je daarom zeker aanraden. Een trip naar Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld, is ook zeker leuk om te ondernemen.

Genieten van een mooie omgeving

De treinreis door Oostenrijk en Zwitserland was af en toe net een magisch sprookje. Vanuit de trein had ik een schitterend uitzicht over de omgeving. Vooral de momenten wanneer ik op een hoge spoorbrug met de trein reed, had ik een adembenemend uitzicht over de dalen onder me, stromende rivieren en pittoreske bergdorpjes.

Voor mij is het een vakantie geworden om nooit meer te vergeten. Een vakantie die ik jou ook zeker kan aanraden. Laat je daarom verrassen, boek een een treinreis door Europa en beleef een unieke vakantie dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *