Mijn reis naar India

Na het zien van de film The Best Exotic Marigold Hotel, was ik er helemaal van overtuigd dat India mijn volgende vakantiebestemming zou worden. Ruim een jaar geleden heb ik de stap daadwerkelijk genomen en mijn vakantie doorgebracht in dit fascinerende land. Zelden heb ik me zo welkom gevoeld als in dit immens grote land.

Cultuur proeven in India
India is een veelzijdig land met ruim 1 miljard (!) inwoners. Met een geschiedenis van meer dan 5.000 jaar oud, is er voldoende te ontdekken dat een reis naar India de moeite waard maakt. De beste manier om India en haar cultuur een beetje te leren kennen, is dankzij een backpack vakantie. Onderweg heb ik schitterende paleizen, tempels en andere mooie gebouwen gezien.

Waar je ook bent in India, je komt overal in aanraking met religie. Zo’n 80 procent van de bevolking is aanhanger van het Hindoeïsme. Veel religieuze uitingen zie je terug in bouwwerken. De heilige stad Varanasi is hier een goed voorbeeld van.

De mooiste bezienswaardigheden van India
Delhi is beroemd vanwege haar prachtige bezienswaardigheden. De stad heeft ruim 14 miljoen inwoners. In het oude gedeelte van Delhi tref je vooral forten, moskeeën en andere oude gebouwen aan. Het andere gedeelte van Delhi voelt haast Westers aan.

Een van de absolute hoogtepunten in India is de stad Agra. De stad zelf is niet zo interessant, maar wel de Taj Mahal. Deze attractie is wereldberoemd. Ken je de film The Bucket List met Morgan Freeman en Jack Nicholson? In deze film komt de Taj Mahal ook voor.

Prachtige natuur in India
Tijdens mijn backpack vakantie in India heb ik uiteraard kennisgemaakt met een stukje prachtige natuur. De diversiteit aan landschappen sprak mij enorm aan. Ik heb een tweetal dagen doorgebracht in het noorden van India waar ik met mijn eigen ogen het Himalayagebergte heb gezien. Erg indrukwekkend! Ik heb ook nog een aantal dagen doorgebracht in het zuiden van India. Uiteraard heb ik genoten van de mooie stranden aan de Indische Oceaan!

Nuttige reisinformatie
Een vlucht tussen Nederland en India duurt zo’n 9 uur. Neem daarom voldoende lees- en filmmateriaal mee het vliegtuig in. Schrik niet als je het vliegtuig uitstapt in India. Het kan een enorme cultuurschok teweegbrengen door de vele armoede die je er aantreft. Gelukkig staat daar tegenover wel een prachtig stukje cultuur met een kleurrijke bevolking!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *