Mijn culturele vakantie in Duitsland

Ik ben een fervent reiziger en graag onderweg. Elk jaar breng ik minimaal 1 week vakantie door in een land dat dichtbij Nederland ligt. Afgelopen jaar ben ik in Duitsland op vakantie geweest. Hier heb ik verschillende steden bezocht en tussendoor verbleef ik in schitterende accommodaties op prachtige locaties.

Kennismaken met de historie van Duitsland

Als er iets is dat opvalt aan Duitsland, dan zijn het wel de talloze historische gebouwen en kastelen die je in bijna elke regio wel kunt vinden. Aangezien ik een groot liefhebber ben van alles dat met geschiedenis te maken heeft, heb ik me dan ook uitstekend kunnen vermaken in Duitsland. Zelden heb ik zoveel steden gezien met zo’n prachtige historische uitstraling.

Steden met karakter

Steden die ik tijdens mijn vakantie heb bezocht zijn onder andere Berlijn en Keulen. Berlijn is natuurlijk een echte wereldstad en je kunt hier talloze bezienswaardigheden bezoeken. Een bezoek aan de Berlijnse Muur mag bijvoorbeeld niet ontbreken tijdens je verblijf in deze stad. Ook het Rijksdaggebouw is een echte aanrader.

Verblijf je in Keulen? Maak dan eens een rondvaart over het water en bezoek de Dom van Keulen. Zelden zul je zo’n indrukwekkend kerkgebouw hebben gezien!

Ronddolen in de natuur van de Oosterburen

Qua natuur kun je in Duitsland alle kanten op. Zo heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen om twee dagen te wandelen in het Zwarte Woud en twee dagen door te brengen in de Beierse Alpen. Beide regio’s hebben hun eigen unieke eigenschappen. In de zomer kun je er uitstekend verblijven op campings en andere kampeergelegenheden.

Een ander prachtig stukje natuur vind je bij de krijtrotsen in het Jasmund Nationale park. Deze krijtrotsen zijn sinds 2011 opgenomen in de Werelderfgoed van de UNESCO.

Schloss_Neuschwanstein_im_WinterHet mooiste kasteel van Europa

Wil je graag een bezoek brengen aan het mooiste kasteel van Europa? Bezoek dan Kasteel Neuschwanstein in Schwangau. Jaarlijks trekt dit kasteel zo’n 1,3 miljoen bezoekers. Mocht je kinderen hebben, dan zullen ze met veel plezier daar hun tijd doorbrengen en hun fantasie rijkelijk de vrije loop kunnen laten.

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Duitsland en boek vandaag nog een onvergetelijke vakantie die je bij de mooiste plekjes van onze Oosterburen brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *