canada

Met de camper door Canada

Ik had nog nooit een camper gehuurd, maar op een gegeven moment besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken en heb ik ervoor gekozen om met de camper door Canada te trekken. Wat ik daar heb meegemaakt is eigenlijk met geen pen te beschrijven, maar toch zou ik graag mijn reisverhaal met je willen delen. Juist omdat ik je een campervakantie door Canada zeker kan aanbevelen!

Een camper van maar liefst 10 meter lang

Samen met mijn beste vriend besloot ik om drie weken lang door West-Canada rond te reizen. De natuur in West-Canada is overweldigend, dat las ik tenminste in de reismagazines, maar zover was het nog niet. Eerst vlogen we naar Vancouver waar we een heerlijke nacht doorbrachten in het airport hotel.

De camperverhuurder haalde ons de volgende op en bracht ons naar het plaatsje Abbotsford waar hij de camper liet zien. Onze mond viel haast open van verbazing, toen we de 10 meter lange camper zagen. Het zou ons rijdende huisje worden voor een periode van drie weken.

Bivakkeren in de Rocky Mountains

De Rocky Mountains zijn een schitterende attractie om waar te nemen. Tussendoor brachten we ook een bezoekje aan het plaatsje Greenwood. Dit wordt ook wel het kleinste stadje van Canada genoemd. Bijna alles hier oogt nog als een westernstadje uit de 19e eeuw.

Lake Louise is verder betoverend mooi, evenals de gletsjers Crowfort en Bow Glacier. Dichtbij deze bijzondere plekken hebben we ook voor het eerst een beer gezien. We wisten niet wat we meemaakten toen we tijdens het avondeten een beer langs de rivier zagen lopen. Gelukken waren we goed geïnstrueerd en besloten we daarom afstand te houden. Uiteraard hebben we de beer wel op de foto gezet, want die kans krijg je namelijk nooit meer!

Walvissen spotten en een gastvrije bevolking

Iets dat je zeker moet doen, is het walvissen spotten in een klein watervliegtuigje. We hebben onder andere meerdere bultruggen gezien.

Wat wij heel opvallend vonden aan Canada, waren de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking. We hebben ons zelden zo welkom gevoeld in een vakantieland. Alleen daarom al zou ik er zomaar voor kunnen kiezen om volgend weer mijn vakantie door te brengen in dit immens grote land. Mijn vriend heeft precies hetzelfde gevoel, dus wie weet zitten we volgend jaar weer in de camper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *