Kamperen in Zweden

Mooie campings in Zweden

Afgelopen jaar had ik nog geen vakantiebestemming geboekt en was ik aan het bladeren door een vakantie magazine. Opeens kwam ik toen het prachtige Zweden tegen. Via internet was een aansluitende vlucht naar mijn eerste bestemming al snel geboekt. Ik wilde graag kamperen in een groot natuurgebied. In Zweden bleek dat de beste manier; dichtbij de natuur komen en daarvan genieten.

Kamperen in de vrije natuur

Kamperen in Zweden was een belevenis in de natuur in zijn puurste vorm. De mogelijkheden hiervoor waren overweldigend. De keuze van de reis is geheel door jezelf in te delen, van vakantiehuisjes aan zee tot in de hoge bergen. Ik ben op een camping geweest dat diep aan een donker meer lag in een prachtig en adembenemend gebied bij Smaland. Dit kan ik iedereen aanraden. Wel moet je rekening houden met het feit dat Zweden erg rustig is en je niet  zomaar in een andere plaats bent want daar kan een flinke afstand tussen zitten!

Winterkamperen

Er zijn steeds meer mensen die het winterkamperen in Zweden ontdekken. Er zijn ongeveer 160 campings die het gehele jaar door geopend zijn. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden in Zweden te vinden. Zo zijn er vele antieke winkels waar je souvenirs kunt kopen. In Stockholm bijvoorbeeld zijn 3 historische kerken te bezichtigen die uit de 13e eeuw stammen.

Dieren die ik ben tegengekomen

In de moerassige gebieden ben ik voornamelijk veel elanden tegen gekomen. Dit zijn prachtige dieren om te zien en bovendien enorm groot. Ook de zeldzame bruine beer, lynx en wolf heb ik van een afstand mogen bewonderen. Ik mag ook de vele vogelsoorten en roofvogels niet vergeten, zoals de arenden, valken en uilen. Ook het aantal vissen wat je door de rivieren ziet springen is enorm!

Kortom, een kampeervakantie naar Zweden kan ik je van harte aanbevelen. Je zult namelijk genoeg momenten hebben dat je verwonderd bent over de mooie natuur die er in Zweden te vinden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *