Japan: een unieke reiservaring vol contrasten

Afgelopen herfst heb ik voor het eerst in mijn leven een bezoek gebracht aan Japan. Ik had door de tijd heen al veel gelezen over dit fascinerende land en dat was voldoende om mij ervan te overtuigen om er ook mijn vakantie door te brengen. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik er mijn vakantie naartoe geboekt.

Een veelzijdig en fascinerend land

Tijdens mijn rondreis door Japan ben ik erachter gekomen dat het een land is van veel contrasten. Dit varieert van cultuur en natuur en van moderne steden tot houten tempels. Uiteraard heb ik alle bezienswaardigheden vastgelegd op foto’s, zodat ik alle fascinerende bezienswaardigheden op een later tijdstip nog eens terug kan kijken.

Ik ben rechtstreeks naar Tokio gevlogen, de hoofdstad van Japan. Dit is op zichzelf al een heel indrukwekkende stad. Opvallend is dat de typisch Aziatische cultuur is verweven met talloze westerse invloeden. Nog steeds groeit de economie in Japan en dat zie je dan ook terug in bijvoorbeeld de hoge gebouwen in Tokio en alles op het gebied van technologie. Dichtbij Tokio ligt Kyoto, dat je uitstekend kunt bezoeken als je in Tokio bent. Deze stad staat vol met tempels en wordt ook wel de mooiste stad van Japan genoemd.

Hiroshima en Nagasaki

Een trip die veel indruk op mij heeft gemaakt, is het bezoek aan Hiroshima en Nagasaki. Deze twee plaatsen hebben natuurlijk een vreselijke gebeurtenis moeten meemaken na de Tweede Wereldoorlog. Op verschillende plekken in de steden zijn de sporen hier nog zichtbaar van, net als de monumenten die herinneren aan deze gebeurtenis. Het heeft mij er bewust van gemaakt dat zoiets nooit meer mag plaatsvinden.

De beste seizoenen om door Japan te reizen

Ik had de beste tijd van het jaar gekozen om naar Japan op vakantie te gaan, want in het najaar zie je niet alleen prachtige herfstkleuren, maar profiteer je bovendien van een aangename temperatuur. Ik was het niet gewend om tijdens het najaar in mijn korte broek attracties te bezoeken. Verder heb ik van andere toeristen begrepen dat het voorjaar ook erg mooi is om mee te maken, aangezien dan overal de bloesem uitkomt.

Een reis naar Japan kan ik je dan ook van harte aanbevelen. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk en wat ik je heb verteld, is slechts een glimp van het mooie Japan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *