Japan – Een modern vakantieland met veel ruimte voor cultuur en tradities

Afgelopen herfst heb ik een reis gemaakt door Japan. Dit is een land vol van cultuur en tradities met zeer vriendelijke inwoners. Na een reis van bijna 12 uur stapte ik in Tokio uit het vliegtuig om vanuit daar verder door te reizen naar mijn eerste hotelovernachting in de miljoenenstad Tokio.

Het flitsende en modebewuste Tokio

Wat moet je zeggen over een wereldstad als Tokio? Ik dacht dat Amsterdam een groot land was, maar toen ik in Tokio de straat opliep wist ik helemaal niet wat ik zag. Ik had zelden zoveel mensen bij elkaar op straat gezien! Gelukkig bood de stad mij voldoende afleiding om me daar druk over te maken. Tegenwoordig staat de stad ook wel bekend als de stad van de mode en hier kom je dan ook op verschillende manieren mee in aanraking.

Vanuit Tokio kun je uitstekend een aantal uitstapjes maken in de omgeving. Het is een aanrader om het een en ander van de natuur te proeven. Japan is een land vol met vulkanen, moerassen, meren, groene wouden en watervallen.

De Mount Fuji en historische monumenten

De beroemdste berg in Japan is de Mount Fuji. Deze berg kun je vinden op het eiland Honshu en is 3.776 meter hoog. De Mount Fuji is erg populair onder toeristen, klimmers en fotografen, dus houd rekening met drukte bij een bezoek aan de Mount Fuji.

Vanuit historisch oogpunt is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan Nagasaki en Hiroshima. Veel monumenten herinneren nog aan de afschuwelijke situatie die zich hier heeft voorgedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De mooiste koraalriffen van Japan

Het was mij in eerste instantie onbekend dat Japan beschikt over prachtige koraalriffen. Bij toeval ontdekte ik ze in Okinawa en ze bleken ook nog eens tot de mooiste koraalriffen van Japan te horen. Ik heb er een middagje vooruit getrokken om ze met eigen ogen te bewonderen.

De beste reisperiode

De herfst en het voorjaar zijn de beste periodes om een bezoek te brengen aan Japan. Niet alleen is de temperatuur dan erg aangenaam, in het voorjaar word je namelijk overweldigd door heerlijk ruikende bloesems, terwijl in de winter de veelkleurigheid van de herfstbladeren een onvergetelijke indruk op je achterlaten. De bloei van de kersenbloesem (sakura) is altijd een groot feest in Japan en wordt dan ook uitbundig gevierd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *