gullfoss

IJsland: De Golden Circle Tour

De Golden Circle Tour is één van de bekendste toeristische routes in IJsland. Toen ik deze route ging maken waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Uiteindelijk was het nog mooier dat ik had verwacht. Zeker een aanrader dus.

Auto of bus

De tour kun je maken met eigen vervoer, maar er zijn ook tal van excursiemaatschappijen die een groepstour organiseren. Het voordeel van eigen vervoer is natuurlijk dat je overal kunt stoppen en net zo lang kunt stoppen als je zelf wilt. Wij hebben de tocht in de winter gemaakt en dat was prima te doen met de auto. Rijd je liever niet zelf, kun je kiezen voor een groepstour. Hier zul je dan ook nog veel informatie krijgt over de bezienswaardigheden.

Geysir

geysirDe tour begon vanaf Reykjavik en was in totaal zo’n 300km. De eerste stop was Geysir. Dit is een werkende geiser. Iedere paar minuten vond er een eruptie plaats en dat was echt geweldig om te zien. De geiser spoot het water enkele tientallen meters omhoog.

Gullfoss

Gullfoss betekent gouden waterval. Het is een gigantische waterval dat in twee stappen naar beneden valt. Hier heb je een geweldig uitzicht over het hele gebied en de mooie, grote waterval. Wanneer de zon schijnt kun je hier ook regenbogen waarnemen.

Pingvellir

Pingvellir is één van de nationale parken. Toen wij hier aankwamen begon het al te schemeren, want in de winter is het slechts een paar uur per dag licht. Het is een groot en uitgestrekt park en super mooie uitzichten. In het park vind je ook een scheidingslijn van twee continentale platen. Deze schuiven ieder jaar een paar centimeter uit elkaar en dat kun je hier ook zien.

Al met al was dit een geweldige tocht door het mooie IJslandse landschap. Wanneer je de kans krijgt IJsland te bezoeken is deze tocht zeker een aanrader!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *