Hartverwarmend Costa Rica

Zoals elk jaar is het een hele crime om op zoek te gaan naar een leuke vakantiebestemming. Aangezien ik afgelopen jaar 3 weken vrij was, besloot ik om ook daadwerkelijk 3 weken op vakantie te gaan. Ik ben een liefhebber van verre vakantiebestemmingen en van mensen uit mijn vriendenkring, begreep ik dat Costa Rica een aanrader was. Dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een rondreis te gaan maken door het hartverwarmende Costa Rica.

Een vakantie vol mindfulness in Costa Rica
Ik ben iemand die graag mindful leeft en dat heb ik in Costa Rica voor de volle 100 procent kunnen praktiseren. Je vakantie doorbrengen in dit land is namelijk elke seconde genieten. Hier leven de mensen het pure leven, iets dat mij enorm aansprak in mijn vakantie. Ik hoefde zelfs mijn mindfulness oefeningen niet te praktiseren.
Sea turtle in Tortuguero National Park, Costa Rica
Het Tortuguero National Park
Costa Rica is een exotisch land met een diversiteit aan natuur. Het bekendste park van het land is het Tortuguero National Park. Hier heb ik ‘s morgens het dierenrijk zien ontwaken en kennis gemaakt met de reuzenschildpadden. Ik was in de juiste periode in het park, want het was precies broedseizoen. Ik heb zelden zulke reuzen-eieren gezien. De Arenal vulkaan ligt hier dichtbij en vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over deze vulkaan.

Grote diversiteit aan diersoorten
Toen ik in Costa Rica op vakantie was, leek het net alsof ik een dierentuin leefde. Uiteraard zonder de nodige hekken of afscheidingen. Ik heb met de meest uiteenlopende diersoorten kennisgemaakt. Ik ben zelfs op krokodillenexcursie geweest. Andere dieren die ik heb gefotografeerd zijn bijvoorbeeld de kleurrijke papegaaien en grappige apen. Het subtropische regenwoud was erg indrukwekkend om te zien.

Wat heeft Costa Rica mij nog meer opgeleverd?
Een vliegreis naar Costa Rica duurt gemiddeld zo’n 12 uur. Het leuke aan mijn vliegreis was dat ik er aan de praat raakte met iemand die ik al jaren niet meer had gezien. Inmiddels hebben we een eerste date gepland en gaan we binnenkort gezellig met elkaar uit eten. Mijn vakantie in Costa Rica was dus niet alleen prettig vanwege de mooie natuur, maar ook omdat ik er misschien mijn toekomstige partner door heb ontmoet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *