Een zonovergoten vakantie in Suriname

Suriname lijkt een beetje op Nederland, maar toch ook weer niet. Als je een vakantie doorbrengt in Suriname, zul je ongetwijfeld wel de Nederlandse invloeden ervaren. Althans, dat is wel mijn ervaring. Dit jaar ben ik voor het eerst naar het swingende Suriname op vakantie geweest en ik kan je vertellen dat het een bijzondere reis is geworden met veel indrukwekkende ervaringen.

De indrukwekkende Amazone in Suriname

In de reisgidsen die ik van tevoren had doorgenomen, kon ik van alles lezen over het mooie regenwoud van Suriname. De Amazone heeft mij altijd al gefascineerd en het was mij voorheen onbekend dat er in Suriname zoveel van te vinden was. Ruim 80 procent van Suriname bestaat uit regenwoud. Vanzelfsprekend heb ik dan ook een jungletocht gemaakt door de Amazone van Suriname. Ik heb oog in oog gestaan met dieren zoals brullende apen en spectaculaire natuurverschijnselen zoals enorme watervallen.

De beroemde plantages van Suriname

Wie Suriname bezoekt, zal ongetwijfeld kennismaken met de plantages die er in het verleden in rijke mate aanwezig waren. Op deze plantages werd werden veelal suikerriet, koffie en cacao geteeld. Door de afschaffing van de slavernij zijn uiteindelijk veel plantages ermee opgehouden. Alleen al om van de geschiedenis te leren, heb ik een bezoek gebracht aan Commewijne.

Het kleurrijke en veelzijdige Paramaribo

Paramaribo kun je ook wel zien als de plek waar het echte leven in Suriname zich afspeelt. Het is de plek waar historie, cultuur en diversiteit met elkaar verenigd worden. Zo kun je er een synagoge en moskee naast elkaar vinden, zonder dat dit enige problemen met zich meebrengt. In Paramaribo heb ik ook een bezoek gebracht aan Fort Zeelandia en kennisgemaakt met het bruisende uitgaansleven van de stad.

Een gastvrije en vriendelijke bevolking

Het was mij van tevoren al duidelijk geworden dat Suriname een zeer gastvrij land is. Tijdens mijn hotelovernachtingen in het land heb ik dat ook zo ervaren. De mensen van de receptie stonden dag en nacht voor mij klaar en ik kwam werkelijk waar niets tekort. De vriendelijke bevolking heeft ervoor gezorgd dat ik me echt op mijn gemak heb gevoeld en een onvergetelijke vakantie in Suriname heb beleefd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *