Een rondreis in Schotland

Schotland is een land dat me nooit echt heeft getrokken. Mij is altijd bijgebleven dat tijdens de aardrijkskundelessen op de basisschool mijn docent vertelde dat het in Schotland altijd regent. Als ik op zoek was naar een leuke vakantiebestemming, zat dat idee nog steeds ergens in mijn achterhoofd. Totdat een van mijn beste vrienden een reis naar Schotland maakte en hij mij vertelde dat Schotland voor hem een van zijn favoriete vakantiebestemmingen was geworden. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid!

Verliefd op Schotland
Ik besloot me te verdiepen in Schotland, de mensen, de historie en de natuur en afgelopen jaar heb ik er zelfs mijn vakantie doorgebracht. Wie had dat ooit kunnen denken? Graag neem ik je mee in mijn reiservaring door het Schotse land zodat je net als mij op slag verliefd zult raken!

Een rondreis of wandelvakantie
Schotland is uitstekend geschikt voor een rondreis of wandelvakantie. Ik heb van beide elementen iets ervaren in mijn vakantie. Ik heb een week door de de Schotse natuur gewandeld en in de andere week heb ik verschillende historische plaatsen bezocht. Zelden heb ik zoveel schoonheid gezien in de twee weken dat ik daar was!

Wandelen in de Schotse Hooglanden
Als je van ruige en gevarieerde natuur houdt, dan is een reis naar Schotland zeker aan te bevelen. De Schotse Hoogland zijn bijvoorbeeld fenomenaal! Nergens anders lijkt de natuur zo ongerept als hier. Af en toe kreeg ik het gevoel alsof ik deel uitmaakte van een sprookje toen ik daar wandelde. Na een stressvol jaar was dit een uitstekende plek om tot rust te komen.

Een must see voor elke vakantieganger in Schotland
Een activiteit die ik heb ondernomen en die ik je kan aanraden, is een bezoek aan een whisky-stokerij. Verder zijn ook de geurige bloemen in Alnwick Garden niet alleen indrukwekkend om te zien, maar ook erg prettig voor het opsnuiven van een heerlijke geur. Net alsof je in een parfumtuin rondwandelt!

Steden die je na een bezoek altijd zullen bij blijven, zijn onder andere Glasgow, Edinburgh, Dundee en Aberdeen. Toch zijn er nog veel meer dorpjes waar je uitstekend kunt verblijven om zo kennis te maken met de Schotse cultuur. Kortom, genieten in Schotland is een droom die ook jij kunt realiseren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *