Een roadtrip door Andalusië

Voor een onvergetelijke roadtrip hoef je niet ver van huis te gaan. Afgelopen jaar heb ik een roadtrip door Andalusië gemaakt en er is geen seconde geweest dat ik me heb verveeld. Deze streek in Spanje wordt weleens vergeleken met Toscane in Italië. Ik kan ze daar geen ongelijk in geven, want het is werkelijk waar een bijzonder mooie streek die ongelofelijk veel te bieden heeft.

Graag wil ik je meenemen op mijn avontuurlijke roadtrip door Andalusië. Laat je verrassen en geniet van wat deze bestemming jou te bieden heeft.

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië

Vooraf in Nederland had ik al een auto gehuurd en deze kon ik direct ophalen op de airport. Vanaf het vliegveld ben ik eerst naar de Spaanse stad Sevilla gereden. Een fenomenale stad die veel indruk op me heeft achtergelaten. Het niet is niet alleen de hoofdstad van Andalusie, maar heeft ook veel te bieden op geschiedenis- en cultuurvlak. Alcázar is bijvoorbeeld een bijzonder stukje architectuur om te zien.

Wandelen en paardrijden in Sierra NevadaParaje_Sierra_Nevada_del_Cocuy

Ik ben verder doorgereisd naar Sierra Nevada. Na de Alpen zijn hier de hoogste bergen van West-Europa te vinden. Ik heb er niet alleen gewandeld, maar ook veel paard gereden. Dit had ik nog nooit gedaan, dus het was voor mij een enorme uitdaging. Uiteraard heb ik ervan genoten!

Wanneer je in de buurt bent bij Sierra Nevada, kan ik je aanraden om ook zeker een bezoekje te brengen aan de beroemde witte dorpjes die je hier kunt vinden. Kom je graag tot rust in een lokaal dorpje, dan kan ik je deze witte dorpen zeker aanbevelen. Kies bijvoorbeeld voor Colmerar en Competa. Je kunt er natuurlijk ook een leuk vakantiehuis boeken voor een paar nachtjes.

De beste reistijd in Andalusië

Ik kan je aanraden om vooral in de lente en de herfst Andalusië te bezoeken. In de zomermaanden is het bijna niet te doen, want dan heeft deze streek te kampen met een ongekende zomerse hitte.

Zoek je wat verkoeling tijdens de vakantie? Je kunt overwegen om je roadtrip voort te zetten langs de Spaanse Costa’s. De totale lengte van de Spaanse kust bedraagt bijna 5.000 kilometer, dus er is vast een geschikt stukje kust te vinden voor wat verkoeling en adembenemende vergezichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *