Helsinki in Finland

Een stedentrip naar Helsinki

Qua stedentrips geef ik de voorkeur aan steden die juist niet door iedereen bezocht worden. Toen ik recent besloot een stedentrip naar Helsinki te boeken, wist ik van tevoren niet hoe bijzonder dit uitstapje zou worden. Het werd een onvergetelijke ervaring met mooie herinneringen, vastgelegd op talloze foto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn vakantie in deze wereldstad.

De betoverende uitstraling van Helsinki

Vanaf Amsterdam ben ik binnen 2,5 uur naar Helsinki gevlogen. Mijn vlucht verliep voorspoedig, zonder vertraging of al teveel turbulentie. Toen ik de airport uitstapte, wist Helsinki direct een belangrijk plekje in mijn hart te veroveren.

Helsinki is niet alleen de hoofdstad van Finland, het is daarnaast misschien wel de schoonste en groenste hoofdstad van Europa. Er is een perfect evenwicht tussen een bruisend dynamisch stadsleven en een adembenemende natuur. De ligging aan de Oostzee geeft Helsinki tevens een betoverende uitstraling. Vanuit diverse plekken in de stad heb je een schitterend uitzicht over de zee en de omliggende eilanden.

Diversiteit aan winkels

In Helsinki kun je een diversiteit aan winkels vinden. Zo zijn er luxe en chique kledingwinkels, maar ook voordelige rommelwinkeltjes en gezellige marktjes aanwezig in de stad.

Ben je een liefhebber van musea? Schaf dan de Helsinki Card aan. Hiermee krijg je gratis toegang tot diverse musea en populaire attracties. En geloof me, er zijn genoeg leuke dingen te doen in de stad!

Het Senaatsplein met zijn imposante bouwwerken

Het Senaatsplein is het belangrijkste plein van Helsinki. Aan dit plein zijn prachtige mooie gebouwen te vinden. Zo vind je hier de majestueuze Dom van Helsinki. Aan deze kerk is maar liefst 22 jaar gebouwd. Andere gebouwen die je aan het plein kunt vinden zijn de Universiteit van Helsinki en de Nationale Bibliotheek van Finland. Kenmerkend voor alle gebouwen is dat ze ontworpen zijn in de neoklassieke stijl.

Maak ook zeker eens een foto bij het fraaie standbeeld van Tsaar Alexander II. Dat heb ik ook gedaan en er natuurlijk mijn profielfoto van gemaakt op Facebook.

Kom tot rust in het Esplanade park

Het Esplanade park is de perfecte plek om tot rust te komen in de stad. Dit park is gelegen in het hart van Helsinki. In de zomer worden er diverse evenementen georganiseerd in het park. Ga zeker eens eten bij het Kappeli restaurant, een absolute aanrader!

Mijn reiservaring naar Helsinki was er eentje om niet te vergeten, daarom kan ik je de stedentrip naar Helsinki zeker aanbevelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *