Een onvergetelijke rondreis op Bali

Bali is ongelofelijk populair onder (buitenlandse) toeristen en dat heeft mij overtuigd om hier ook eens mijn vakantie door te brengen. Ik wilde er echter geen standaard zon, zee en strand vakantie van maken, dus besloot ik om een rondreis te boeken om zo de mooiste bezienswaardigheden van het land te ontdekken.

Ik moest er vroeg mijn bed voor uit om op pad te gaan naar Bali, maar dat heeft de pret uiteindelijk niet mogen drukken. Ik heb er een onvergetelijke rondreis gehad en die kan ik je zeker aanbevelen. Met je vakantiegeld van je werkgever en wat spaargeld kun je er een heerlijke tijd beleven. Ik wil er een aantal hoogtepunten uitlichten die een blijvende indruk op me hebben achtergelaten.

Gunung Kawi

Indrukwekkend op Bali is Gunung Kawi. Dit is een tempelcomplex uit de 11e eeuw en ligt in een groenrijke omgeving. Bijzonder hier zijn de schitterende rotsen waar je diverse uitgehouwen bouwwerken van het boeddhisme kunt vinden. Het is handig om een spiegelreflexcamera bij je te hebben, zodat je veel verschillende foto’s kunt maken van dit imposante bouwwerk.

De heilige berg Gunung Agung

Gunung Agung is eveneens een indrukwekkende bezienswaardigheid op Bali. Het is een heilige berg voor de mensen die op Bali wonen en bovendien een actieve vulkaan. Deze berg wordt gezien als een woonplaats van de goden. Het is zelfs zo dat veel mensen met hun hoofd richting de Gunung Agung slapen. Het is mogelijk om deze berg te beklimmen, dat heb ik zelf ook gedaan, maar wel onder begeleiding van een gids. De berg staat namelijk bekend als lang en gevaarlijk.

Een paleis omgeven door lelies

De bekendste attractie op Bali is ongetwijfeld het Klungkung Paleis. Het bouwwerk heeft iets magisch en kun je zien als een drijvend paviljoen. Het paleis is omgeven door lelies zodat het nog meer een sprookjesachtige uitstraling krijgt. Een echte aanrader!

Sluit je vakantie af in Candidasa

Je vakantie op Bali kun je uitstekend afsluiten op Candidasa. Er zijn hier veel luxe vakantieresorts te vinden. Bovendien is Candidasa de perfecte bestemming om te zwemmen, snorkelen en duiken. Zeker de golf van Candidasa en met zijn talloze golfbrekers is erg geliefd onder watersporters.

Kortom, boek je vliegtickets naar Bali en laat je verrassen door de veelzijdige schoonheid die je in het land kunt vinden. Je zult er zeker geen spijt van krijgen, maar er de tijd van je leven hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *