Een ontdekkingstocht langs de Donau

Om een prachtig avontuur te beleven hoef je echt niet ver te reizen. Daar kwam ik achter tijdens mijn kleine reis langs de Donau. Zuid-Duitsland wordt vandaag de dag nog enorm ondergewaardeerd, iets wat ik erg jammer vind, want het gebied is er ontzettend prachtig. Daarom wil ik jullie meenemen naar mijn ontdekkingstocht en hoop ik dat ik jullie kan inspireren om ook eens af te reizen naar dit bijzondere gebied.

Van Regensburg naar Blaubeuren
Onze reis begon op vliegveld München. Vanaf daar reden we met een huurauto naar het lieflijke Regensburg. Deze stad ligt pal aan de Donau en is door haar kleurrijke gebouwen, een mooie historie en fijne evenementen een echte must om heen te gaan. Hier vind je echte Zuid-Duitse delicatessen: van complete lunches met ‘Fleisch’ en ‘Käse’ tot aan pullen bier met pretzels. Hier pakken we de fiets en fietsen we langs de Donau door een groen gebied naar het neo-classistische Walhalla: een tempel op een heuvel met een prachtig verhaal. In Regensburg blijven we slapen in een hotel aan de Donau. De volgende dag vertrekken we naar Blaubeuren, een klein dorp met een hele prachtige bezienswaardigheid. We gaan per segway (en dat is leuk!) door de natuur naar de Blautopf, een waterbron van de Donau met puur, blauw water.

De prachtige Donau vanuit de lucht
In de omgeving van Blaubeuren kun je ook prachtig wandelen. Er zijn diverse routes die je kunt kiezen rondom de Blautopf. Het dorp zelf is ook zeker het bezoeken waard. Wij kiezen er voor om de Donau verder te ontdekken en reizen af naar het plaatsje Ulm. Hier staat ons iets bijzonders te wachten. We hebben de Donau bekeken per fiets, per voet, per auto en per segway maar vanavond zullen we de rivier volgen per … luchtballon! Wat een ontzettend mooie manier om een land vanaf de bovenkant te ontdekken. we zien van alles: veel bossen, het prachtige water en natuurlijk een hele mooie zonsondergang. Van de organisatie van de luchtballon krijgen we biertjes en lekkere Duitse hapjes. Dit is echt optimaal genieten. Na landing blijven we in dit gebied overnachten. De volgende ochtend vertrekken we richting Sigmaringen om daar de Donau te verkennen op nog een nieuwe manier: per kano. we kanoën maar liefst 3,5 uur lang door groene gebieden. Wat een bijzondere manier om een deel van een land écht te leren kennen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *