Een lachende en swingende Cuba reis

Een keer in de zoveel jaar maak ik graag een vakantie naar een uniek land. Afgelopen jaar besloot ik om een aantal weken in Cuba door te brengen. Direct toen ik het vliegtuig uitstapte, was ik verkocht aan dit fantastische vakantieland. Chaotische steden, verlaten snelwegen en fraaie landschappen wisselen elkaar in hoog tempo af. Juist die diversiteit maakte Cuba voor mij een aantrekkelijke vakantiebestemming.

Exotisch, cultureel en historisch

Cuba is een exotische vakantiebestemming en is daarom een mooie reis zeker waard. Bovendien is het land ook een intrigerende en historische vakantiebestemming. Juist omdat het land van contrasten is, dat begreep ik althans uit de reismagazines en ervaringen van andere reizigers, was het voor mij aantrekkelijk genoeg om er een vakantie door te brengen. De lachende en swingende Cubanen verrasten mij elke dag weer.

Opvallend aan Cuba zijn natuurlijk de tabaksplantages en suikerfabrieken. Veel suikerfabrieken zijn inmiddels gesloten, maar er zijn nog veel overblijfselen van terug te vinden.

Havana – Oud, maar indrukwekkend!

Tijdens mijn reis door Cuba heb ik een aantal dagen doorgebracht in Havana, de hoofdstad van Cuba. Het oude centrum van Havana is erg indrukwekkend, mede door de felgekleurde auto’s uit de jaren 50 die hier rondrijden.

Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie een echte Cubaanse sigaar geroken en heb ik genoten van een glaasje rum.

Zon, zee en strand

Net als in elk andere exotische vakantiebestemming, kun je in Cuba ook genieten van zon, zee en strand. Een mooi wit strand is Playa Anc√≥n waar je tevens kunt watersporten. Nu ben ik zelf niet zo’n watersporter, maar het was erg leuk om te zien! Wil je liever een strand waar alles niet zo massaal is? Breng dan een aantal dagen door aan de Varkensbaai. Hier vind je veel kleine stenen grotten en prachtige palmbomen.

De reisduur naar Cuba

Wellicht heb je voor dit jaar al een vakantie geboekt, maar als je de kans krijgt om volgend jaar naar Cuba te gaan, dan zou ik je dat zeker aanbevelen. Gemiddeld door een vlucht vanaf Amsterdam naar Cuba zo’n 10 uur. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken en de diverse prijsaanbieders met elkaar te vergelijken. Dit bespaart je veel geld dat je uitstekend kunt gebruiken tijdens je vakantie in Cuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *