Een indrukwekkende reis naar Dubai

Ik ben graag onderweg en af en toe heb ik een gekke actie. Dan boek ik een vakantie naar een ver oord om daar een week te blijven en inspiratie op te doen. Recent zag ik een aanbieding voor een vakantie naar Dubai en ik besloot direct te boeken. Ik ben normaal gesproken helemaal niet iemand die buiten Europa reist, maar de reis was zo goedkoop dat ik de aanbieding niet aan me voorbij kon laten gaan.

Geld moet rollen
Pracht, praal en witte parelstranden. Dat is iets dat direct opvalt als je het vliegtuig uitstapt. Zo heeft Dubai bijvoorbeeld het enigste 7 sterren hotel ter wereld. Dat zegt eigenlijk al genoeg over de luxe die je hier aantreft. Luxe hotels en talloze winkelcentra zijn hier heel gewoon. Geld moet rollen in Dubai, iets dat je eigenlijk meer bij Las Vegas verwacht. Uiteraard gebeurt het hier wel op geheel andere wijze als bijvoorbeeld in Amerika.

Het is de olie die Dubai sinds de jaren 60 van de vorige eeuw zo rijk heeft gemaakt. Ik heb zelf ook een aardig zakcentje op mijn spaarrekening staan, maar dat valt toch echt in het niet bij de rijkdom die ik hier heb gezien.

Watersporten in Dubai
Uiteraard heb ik me niet alleen verwonderd over de rijkdom in Dubai, maar heb ik er ook gewoon vakantie gevierd. Zo heb ik diverse watersporten beoefend tijdens mijn vakantie. Duiken, waterski├źn en windsurfen zijn mijn favoriete watersporten en ik heb me hier dan ook volledig vermaakt. Uiteraard heb ik ook de tijd genomen om lekker aan het strand te liggen. Juist in de winter geniet je hier van een aangename temperatuur. Gemiddeld ligt deze dan tussen de 23 graden Celsius.

Bezienswaardigheden en attracties in Dubai
De mooiste attractie in Dubai is ongetwijfeld de Burj Khalifa. Dit is het hoogste gebouw ter wereld. Hierin bevindt zich tevens een enorm winkelcentrum en een prachtig aquarium. Zoek je liever wat meer de rust op? Dan is de oude wijk Bastakiya zeker aan te raden. Je vindt er veel restaurantjes waar je lekker kunt eten.

Verder heb ik tijdens mijn reis een nachtje in de woestijn geslapen en heb ik een heuse kamelentocht gemaakt. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Dubai. Ik zou er niet nog een keertje naar toe gaan, maar het is een ervaring geweest die ik niet snel meer zal vergeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *