Een bijzondere trek door de Himalaya

Wanneer je op zoek bent naar een echte wandeluitdaging in een bijzonder gebied, dan is een prachtige trekking door het gebergte van de Himalaya misschien wel een idee. Vanuit Pokhara in Nepal zijn er diverse routes die je kunt lopen: van wandelroutes van een dag of vier voor de beginners tot aan tiendaagse routes naar het hoogste puntje van de Himalaya. Ik koos samen met vrienden voor de beginnersroute, een wandeling in een adembenemende omgeving die ik iedereen kan aanraden.

Het begin 
Voordat je aan een trekking door de Himalaya kan beginnen heb je een zogenoemd ‘trekkers permit’ nodig. Deze kun je voor een klein prijsje kopen in Pokhara, het beginpunt van alle wandelingen door de Himalaya vanuit Nepal. Zorg dat je pasfoto’s bij je hebt of laat er een paar maken in één van de winkeltjes aan de Lake Side. Wanneer je een permit hebt, kan het trekken beginnen! We gingen met een bus naar het beginpunt Nayapul.

De route 
Onze planning voor de komende vier dagen was een route langs Ghorepani, een ochtend zonsopgang kijken op Poon Hill en via Ghandruk weer terug naar beneden. We waren er in april en hoewel we goed voorbereid waren op eventuele kou, was het omhoog lopen vooral aardig warm. Zorg dus voor het meenemen voor diverse kleding, in de nacht kan het namelijk erg koud zijn. Na een intensieve dag kwamen we de eerste dag aan in Ghorepani. Intussen waren we al langs bijzondere dorpen gekomen hoog in de bergen, waarvan Tikhedhunga op 1577 meter erg de moeite waard was. De uitzichten waren overal ontzettend prachtig. Het is dan ook aan te raden om vooral de tijd te nemen en te genieten van de omgeving. Je kunt immers in elk dorpje waar je langs komt overnachten in één van de lodges.

Het slapen 
Tijdens het wandelen slaap je in diverse dorpen vaak al voor een euro per nacht. Je krijgt een klein kamertje, meestal met zijn tweeën, waar twee bedden met warme en schone dekens in staan. Meer heb je ook niet nodig. Vanaf Ghorepani gingen we in de ochtend vroeg naar Poon Hill voor een prachtige zonsopgang over de Annapurna. Vanaf daar liepen we in de ochtend verder naar Ghandruk. Het afdalen kan beginnen. De laatste dag gingen we van Ghandruk naar Birethanti en Nayapul, waar we met de bus weer teruggingen naar Pokhara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *