Dromen in Venetië

Ik ben iemand die altijd graag van sprookjes houd. Of ik nu een sprookjes lees uit een boek of een film als Lord Of The Rings bekijk, het prikkelt altijd een rijke fantasie in me. Dat had ik ook toen mijn oog viel op een advertentie voor een vakantie naar Venetië. Een vakantie naar dit prachtige stukje Italië is des te aantrekkelijk vanwege al het water dat hier is. Ik ben namelijk dol op water!
Opvallende kenmerken van Venetië
De stad Venetië is gebouwd op maar liefst 117 eilandjes. Al deze eilandjes zijn met elkaar verbonden door middel van 400 bruggen en 160 kanalen. Nergens op de wereld tref je zo’n unieke stad aan als Venetië. Van de ene op de andere plek komen, doe je daarom veelal met de boot of te voet. Uiteraard moet je daar wel van houden. Ik vond het in ieder geval geen enkel probleem. Een beetje romantiek is mij nooit teveel.

Varen op de Canal Grande
Uiteraard heb ik een vaartocht gemaakt in een typische Venetiaanse gondel. Ik heb onder andere gevaren op de Canal Grande, dit wordt ook wel de hoofdslagader van deze stad genoemd. Vanaf het water had ik een prachtig zicht op alle gevels. Bekende bruggen zoals de Rialtobrug en Ponte della Costituzione passeerden eveneens de revue.
venice-337969_640
Je ontkomt er als toerist niet aan om in het centrum een bezoek te brengen aan de San Marco Basiliek. Het is de beroemdste kerk van Venetië. Het is een prachtig historisch gebouw met de zeer indrukwekkende Klokkentoren de Campanile. Verder kun je in Venetië ontzettend lekker eten.

Het beste reisseizoen
Als je ook een trip wilt boeken naar Venetië, dan kun je dit het beste in de lente, zomer of herfst doen. Hoewel de winters in deze Italiaanse stad mild zijn, valt er in dit seizoen wel veel regen. De zomer is juist een erg aantrekkelijk seizoen om in Venetië te verblijven, maar soms wel erg warm en druk qua toeristen. Ik vond het eigenlijk best mee vallen en juist erg gezellig.

Goedkoop vliegen naar Venetië
Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Italië met KLM of Alitalia. Soms kun je ook voordelig vliegen met een budget airline naar een stad dichtbij Venetië. Je moet dan nog wel een stukje met een huurauto overbruggen. Houd er rekening mee dat het centrum van de stad autovrij is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *