Dit is waarom je deze zomer op vakantie wilt met de e-bike

De zomer is in volle gang en dat betekent voor de meesten van ons maar één ding: tijd voor vakantie! Heb jij al bedacht wat je dit jaar gaat doen of ligt alles nog open? Wij kiezen dit jaar voor een vakantie die anders dan anders is, want wij gaan er namelijk op uit op onze e-bikes! Ben je er nog niet helemaal uit wat de plannen voor dit jaar worden? Dit is waarom je volgens ons echt op vakantie zou moeten gaan met de elektrische fiets.

Ontspannen en tegelijkertijd sportief bezig zijn

Ben jij groot fan van sportieve vakanties maar ziet de rest van de familie het niet zo zitten om iedere dag te zwoegen op de fiets? Met een e-bike kies je voor de perfecte middenweg! Elektrische fietsen zijn natuurlijk uitgerust met een motor en die zorgt ervoor dat je met veel minder inspanning flinke tochten kunt maken. Ook als je onderweg bent met een reisgezelschap waarin niet iedereen een goede conditie of gezondheid heeft, is de e-bike dus een geschikt vervoermiddel. Fijn: zo combineer je actie met ontspanning!

Een andere reden om te kiezen voor een vakantie op de elektrische fiets, is dat je hiermee aan je gezondheid werkt. Frisse buitenlucht kan natuurlijk sowieso geen kwaad, maar wist je ook dat fietsen erg goed is voor je weerstand? Studies hebben meerdere malen aangetoond dat werknemers die dagelijks op de fiets naar hun werk gaan zich minder vaak ziek melden dan hun collega’s die per auto of openbaar vervoer komen. Dat je tegelijkertijd werkt aan je conditie en aan je spierkracht, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Ook een absoluut voordeel van vakantie vieren op je e-bike is dat je hoogstwaarschijnlijk veel meer zult zien! Als je in de auto of de trein zit, verplaats je je met zo’n enorme snelheid dat veel natuurschoon simpelweg aan je voorbij gaat. Op de elektrische fiets ga je een stuk langzamer zodat je onderweg de kans hebt om optimaal te genieten van de mooie omgeving. Ook zul je merken dat je op de elektrische fiets sneller op bijzondere plekken komt. Wanneer je aan het rondtrekken bent en een schattig klein straatje of pleintje tegenkomt, kun je spontaan besluiten daar ook nog een kijkje te nemen. Wanneer je met de auto reist, ben je een stuk minder flexibel. Je moet dan natuurlijk eerst nog een parkeerplaats vinden, alle waardevolle spullen verbergen, de auto goed afsluiten… Op de e-bike is dat allemaal niet aan de orde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *