De tempels van Kathmandu

Onze aardbol kent veel diverse steden. Het bruisende Kathmandu valt hier zeker onder: er is hier zoveel diversiteit te vinden. Van jarenoude tempels tot aan nieuwe gebouwen, van rondzwervende koeien tot aan hippe bioscopen met Bollywoodfilms. Je hebt het er allemaal en ze zijn allemaal bedekt met de kleurrijke gebedsvlaggetjes.

The Monkey Temple 
Wanneer je echt op avontuur wilt gaan, is Nepal een absolute aanrader. De hoofdstad is een fantastische plek om eens geweest te zijn. De stad heeft werkelijk van alles. Het toeristische Thamel is populair onder de reizigers. Hier heb je diverse hostels en restaurants. Maar eigenlijk zijn de plekken buiten Thamel het mooist, hier vind je namelijk de meest onontdekte schatten van het land: de prachtige tempels.

Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Swayambunath, een tempel op een heuvel in de stad. Deze tempel wordt ook wel The Monkey Temple genoemd, omdat er zoveel apen te vinden zijn. Het had beter The Dog Temple genoemd kunnen worden, want er zijn nog meer honden dan apen! De tempel is een typische Boeddhistische zogeheten stupa. Je herkent een dergelijke tempel aan de vele gebedsvlaggetjes die aan het witte gebouw met geschilderde ogen hangen. Ook is er veel gouden pracht en praal rondom zo’n stupa te vinden. Vanaf The Monkey Temple heb je een prachtig en adembenemend uitzicht over heel Kathmandu. Aan de andere kant zie je zelfs al een deel van het Himalaya-gebergte liggen.
NP-patan-durbarsquare
Patan 
Één van de mooiste wijken van Kathmandu is Patan, dat vlakbij het vliegveld ligt. Hier vind je op elk hoekje van de straat wel iets moois. In de Lonely Planet staat een speciale route door dit deel van Kathmandu aangegeven. Je hebt er een groot plein vol met Oosterse tempels. In één van de tempels woont de Kumari van de stad, oftewel de godin van de stad. Met een beetje geluk kijkt ze toevallig net uit het raam wanneer jij langs loopt.

Bij de verschillende tempels zie je overal gebedsmolens terugkomen. Deze molens worden door de monniken en de gelovigen gebruikt om een gebed te doen en worden dus nog dagelijks gebruikt. Het is belangrijk om dus met respect rond te lopen daar. Bedek je schouders en je benen wanneer je een tempel betreedt. Nepal heeft nog tientallen meer tempels die absoluut het bezoeken waard zijn. Dit prachtige land is een ware must go voor de echte reiziger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *