noorwegen

De ongerepte natuur van Noorwegen

Als kleine jongen ben ik eens met mijn ouders op vakantie geweest naar Noorwegen. Na die vakantie droomde ik er van om Noorwegen nogmaals te bezoeken. Inmiddels heb ik er al verschillende keren mijn vakantie doorgebracht en ik kan je verzekeren dat ik elke keer weer verrast ben.

Iets dat altijd weer terugkeert, is de ongerepte natuur die er in dit land te vinden is. Ik wil je graag meenemen naar een aantal hoogtepunten die ik heb beleefd tijdens deze vakanties. Een aantal indrukwekkende natuurverschijnselen die je eigenlijk allemaal een keer gezien of meegemaakt moet hebben in je leven.

De adembenemende fjorden van Scandinavië

Niet voor niets worden de fjorden tot de mooiste landschappen ter wereld gerekend. Je kunt het zien als de wildernis waar de mens de gast is. Zo heb ik het wel ervaren in elk geval. Er zijn 2 fjorden die ik je zeker kan aanbevelen. Dit zijn het Geirangerfjord en het Nærøyfjord.

In de omgeving van de fjorden zijn diverse activiteiten te ondernemen. Een activiteit die ik heb ondernomen, is een tocht op de Noordzee richting de potvissen. Voor een bedrag van € 100,00 heb ik de ervaring van mijn leven gehad. Over het algemeen kan ik nogal een druk persoon zijn, maar toen de potvissen zo dichtbij waren, viel zelfs ik stil. Ik heb me zelden zo klein gevoeld als op dat moment.

De autoroute over de E10

Tijdens een van mijn vakanties naar Noorwegen heb ik de autoweg E10 gevolgd. Dit is niet zomaar een autoweg, maar een bijzondere route van 166 kilometer lang. Deze route wordt ook wel gezien als een van de mooiste routes in Scandinavië.

Deze route bij de Lofoten stelt je eveneens in de mogelijkheid om orka’s en dolfijnen waar te nemen. Vooral in de periode juni tot en met september is de kans heel groot dat je ze tegenkomt. Ik kan het je zeker aanbevelen!

Doorreizen naar de Noordkoop

Wanneer je er een geslaagde vakantie van wilt maken, dan kun je vanuit de fjorden gemakkelijker verder doorreizen naar het noorden. In het meest noordelijke puntje van Noorwegen vind je de Noordkaap. Het is gelegen op het eiland Magerøya en je kunt hier komen door middel van een tunnel.

Voor mij was het een heel indrukwekkende ervaring om op het uiterste puntje van het Europese continent te staan! En dat is een gevoel dat ik elke keer opnieuw wil beleven wanneer ik weer een vakantie naar Noorwegen boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *