De mooiste wandelgebieden in Amerika

Amerika is een prachtig land om te voet te ontdekken. Zo krijg je veel meer mee van de natuur en kun je elk detail in de prachtige omgeving tot je nemen. Er zijn verschillende routes in Amerika die absoluut de moeite waard zijn om te bewandelen. Je kunt in je reis door Amerika kiezen om met een georganiseerde groep te lopen, maar je kunt ook je eigen routes plannen, met bijvoorbeeld Microsoft Street & Trips. Het laatste geval is handig wanneer je nog niet weet hoe lang je op welke plek wilt blijven.

Stijgen en dalen 
Een van de absolute mustgo’s is de Grand Canyon. Dit prachtige bergachtige natuurpark in het Zuidwesten van Amerika is enorm populair onder de wandelaars. Gek aan dit gebied is dat het net wat anders is dan normaal een berg op wandelen. Hier daal je namelijk eerst een flink stuk af voordat je weer gaat klimmen. De paden zijn vaak steil en zwaar, maar de onvergetelijke uitzichten maken dit meer dan goed. Je kunt ook kiezen voor een gemakkelijke route van 20 kilometer, genaamd de Rim Trail. Hierbij wandel je langs de lengte van het park zonder te dalen.
178882758
Granietmassieven en warmwaterbronnen 
Yosemite is een ander gebied dat zeker het wandelen waard is. Dit prachtige park heeft enorme grote rotsformaties, zoals je die nog nooit hebt gezien. Let er wel op dat het heel erg druk kan zijn in Yosemite park, het is een populaire bestemming voor toeristen en vakantiegangers.

In het Noordwesten van Amerika ligt Yellowstone park, een park met een verbazingwekkend prachtige natuur. Het is het grootste nationaal park van Amerika. Omdat het op een ‘hot spot’ ligt, zijn er vulkanische natuurfenomenen te ontdekken, zoals een warmwaterbron, geisers en kleurrijke wateren. Je kunt er urenlang wandelen met steeds meer nieuwe wonderbaarlijke uitzichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *