De betoverende Pyreneeën

Sommige vakanties blijven je altijd bij. Net zoals mijn vakantie naar de Pyreneeën. Dit prachtige gebergte ligt op de grens tussen Frankrijk en Spanje en heeft een betoverende natuur. Zeker in de zomer is het absoluut genieten in de Pyreneeën. Wat maakt de Pyreneeën zo bijzonder en waarom is het een aanrader hier je vakantie door te brengen?

Kamperen in de Pyreneeën
Tijdens mijn vakantie in de Pyreneeën heb ik veel gekampeerd langs de oevers en me voortdurend verwonderd over de magnifieke bergen. Voorheen was ik vooral de bergen van Oostenrijk gewend, maar ik moet zeggen dat de Pyreneeën daar zeker niet voor onder doen. Als je zelf wilt ervaren hoe de Pyreneeën zijn, verblijf er dan zeker 2 weken. Je wordt dan als het ware opgenomen in het landschap, waardoor de Pyreneeën zeker iets betoverends hebben.

Actief aan de slag
Als je graag een actieve en avontuurlijke vakantie wilt, dan zit je in de Pyreneeën uitstekend op je plek. De berglandschappen zijn uitstekend geschikt om te wandelen en te fietsen. De extreme bergsporter waagt zich aan het beklimmen van bergen. Daarmee bieden de Pyreneeën voldoende uitdaging voor zowel jong als oud.

Het grootste bedevaartsoord van Frankrijk
Toch kun je in de Pyreneeën meer dan alleen natuurrijk kamperen. De Pyreneeën staan namelijk ook bekend om verschillende plaatsen, waaronder ook Lourdes. Dit is het grootste bedevaartsoord van Frankrijk. Vanzelfsprekend heb ik daar een gebed uitgesproken voor mijn chronische pijnklachten. Of het ook werkt? De tijd zal het uitwijzen. Andere steden die ik van een bezoek heb voorzien, zijn de kuststeden Bayonne en Biarritz.

Goedkoop met de auto op vakantie
Het prettige aan de Pyreneeën is dat je ze gemakkelijk vanuit Nederland kunt bereiken. Je hoeft geen vliegticket te boeken, maar je kunt eenvoudig met je eigen auto of een huurauto op stap gaan. Naast mijn verblijf op diverse campings heb ik de laatste 2 nachten doorgebracht in een bed & breakfast in Frankrijk. Ook zeker leuk om eens ervaren te hebben!

Een vakantie in de Pyreneeën is een echte aanrader en je zult er met veel plezier je vakantie doorbrengen.

One thought on “De betoverende Pyreneeën”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *