De beste wandelhotspots van Europa

Een goede wandelvakantie kun je prima beleven in Europa. Er zijn diverse landen in dit continent te vinden waar je uitstekend kunt wandelen, terwijl je onderweg geniet van een mooie omgeving.

Wij hebben een aantal bijzondere routes in diverse landen in Europa voor jou geselecteerd.

Spectaculaire wandelingen in Noorwegen

Noorwegen is een land met talloze wandelroutes. Aangezien je in dit land nog wild kunt kamperen, is het zeker eens aan te raden hier je wandelvakantie naartoe te boeken. Jotunheimen is een gebied in het zuiden van Noorwegen dat prima geschikt is voor een wandeling. Verder zijn ook de Lyngs Alpen een echte aanrader. De bergen zorgen voor een adembenemend decor boven de indrukwekkende fjorden.

Avontuurlijk genieten in Kroatië

De kust van Kroatië is erg bekend, maar het land heeft eveneens een schitterende bergketen waar je prima een wandelvakantie kunt doorbrengen. Het Velebit-massief en de Cicarija-keten zijn gebieden in Kroatië die je uitdagen voor een boeiende en avontuurlijke wandeltocht. In het Gorski Kotar-massief zijn tevens diverse berghutten te vinden waar je kunt overnachten.Krka-Wasserfaelle

Wandelen in het gevarieerde landschap van Engeland

Engeland is bij uitstek het land waar goed gewandeld kan worden. Het Lake District is het populairste wandelgebied van Engeland en moet je zeker eens geprobeerd hebben. De ruige valleien en lieflijke meren maken het tot een aantrekkelijk wandelgebied. De Hadrian’s Wall Path van ruim 80 kilometer is ook een aanrader. Je kunt hier de best bewaarde delen van de muur vinden. In een reis van 6 a 7 dagen kun jij je hier prima vermaken tijdens een wandelvakantie.

Er zijn daarmee genoeg keuzemogelijkheden om er een bijzondere wandelvakantie van te maken in Europa. Er zal vast iets voor je tussen zitten dat je zal aanspreken wanneer je op zoek bent naar een goede vakantie om te wandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *