De 5 mooiste wandelgebieden van de Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn een populair vakantiebestemming en dat dankzij zijn mooie en diverse landschappen, dat maakt het ook een populaire plaats onder de wandelaars.

Sommige eilanden hebben een dor en kaal binnenland, maar dat betekent niet dat je er geen prachtige wandelingen kan maken. Als je houdt van veel groen is La Palma een echte aanrader, want La Palma is het groenste eiland van de eilandengroep en daardoor ook de populairste vakantiebestemming van de Canarische eilanden.

1.La Palma
In La Palma vind je verschillende wandelroutes, daardoor is er voor elk type wandelaar wel iets te vinden. Genoeg om te ontdekken, want La palma heeft nameijk meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden. Om die reden worden er verscheidene dagtochten en meerdaagse trektochten georganiseerd. Erg geliefd is wandelen op de Camino Real of GR-130, die je rond het hele eiland voeren. De GR-131 laat je voornamelijk de mooiste plekken van het binnenland zien. Hou je meer van een vulkanisch landschap? Dan moet je in het Zuiden zijn! Ben je iemand die graag gaat wandelen in bossen? Ga dan naar het noordoosten, want daar kan je genieten van prachtig groen in de Laurierbossen.

2.Tenerife

Tenerife heeft een prachtig landschap. Als wandelaar zal je je in Tenerife niet vervelen, want ook hier heb je veel fraaie wandelroutes en een groot aanbod aan wandelreizen(zowel in groep als individueel). Veel wandelaars komen naar Tenerife om te gaan hiken op de Pico del Teide, dit is de grootste vulkaan van het eiland. De vulkaan is vooral ontzettend prachtig wanneer de bergtoppen met sneeuw bedekt zijn, dan levert ze een mooi contrast met de rest van het landschap. Vlakbij de vulkaan ligt er ook een nationaal park waar je schitterende wandelingen kan maken. Maar er is nog meer dat Tenerife je als wandelaar kan bieden! Iets minder bekend, maar toch de moeite waard is het groene Anagagebergte die je kan vinden in het noordoosten. In het westen is de Barranco de Masco een echte aanrader!

3.La Gomera
La Gomera is minder gekend, maar toch één van de mooiste eilanden van de eilandgroep. Ook La Gomera heeft een prachtig groen landschap die je echt eens gezien moet hebben en al zeker als wandelaar. Waar je ook gaat wandelen, overal is de natuur er prachtig en groen met een grote diversiteit aan bloemen. Ook de wandelpaden op zich zijn spectaculair, want veel wandelpaden zijn oude handelspaden uit de 15de en 16de eeuw.

4.Gran Canaria
In Gran Canaria kan je wandelen doorheen verschillende soorten landschappen. Je kan er wandeltochten maken door kloven, bossen en doorheen prachtige stranden. In het centrale deel van het eiland tref je er weidse uitzichten over de canyons aan, die je het gevoel geven dat je ergens in Zuidwest-Amerika bent beland. Als je meer houdt van bossen, dan moet je in het noorden zijn. Zij die houden van duinen kunnen een wandeling maken door de Duinen van Maspalomas. Gran Canaria is een goede bestemming als wandelaar omdat je er kan genieten van een divers landschap. Gran Canaria bied je zo veel variatie aan als wandelaar, dat je je geen moment zal vervelen!

5.Lanzarote
Ook Lanzarote is populair onder de wandelaars. Voornamelijk door het Timanfaya Nationaal Park die erg gekend is. Maar Lanzarote heeft ook vele bergen, groene kloven en vissersdorpjes die de moeite waard zijn om eens door te wandelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *