Blijven sporten op vakantie: zo doe je dat

Een welverdiende vakantie staat synoniem met ontspannen en volop genieten. Dit betekent echter niet dat je zomaar jouw sportschema overhoop moet halen. Uiteraard kan je niet zomaar jouw fitnesstoestel meenemen. Jouw looptochtje rond de plaatselijke vijver is ook even geen optie meer. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven alom om te blijven sporten. Stel voor jezelf enkele realistische doelen. Zo blijf je zeker in topconditie tijdens jouw vakantie.

Wees voldoende voorbereid

Voordat je vertrekt richting je vakantieoord, heb je een heleboel zaken te regelen. Gelukkig beloofden de buren de plantjes water te geven. Vergeet tevens niet om een reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering is kort voor vertrek nog af te sluiten, ideaal als je op het laatste moment besloten hebt om op vakantie te gaan.

Bij het vullen van de reiskoffers bedenk je ook te willen sporten. Een springtouw? Een tennisracket? Loopschoenen of enkele gewichten? Je vindt er heus wel nog een plekje voor. Ten slotte controleer je een zevende keer of de tickets mee zijn.

Probeer eens iets nieuws uit

Een vakantie is een ideaal moment om eens iets nieuws te proberen. Denk maar aan sporten zoals surfen, kajakken of klimmen. Ook backpacken is zeer in trek en heeft een hoog sportief karakter. Het hoeft echter niet steeds zo exotisch te zijn. Op reis kan jij misschien een meer courante sport ontdekken. Lopend of fietsend is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Voor je het weet heb je de microbe te pakken! Bij zonsopkomst de kustlijn aflopen is eveneens een unieke ervaring.

Hoe blijf je gemotiveerd?

Motivatie varieert enorm van persoon tot persoon. Zo kan een beloningsysteem voor jou een goed idee zijn. Voor een ander is dit het misschien net niet. Je bent ’s ochtends gaan lopen of je deed een workout? ’s Avonds verdien je nu wel een uitgebreid diner! Of die zalige sweater die je daags voordien zag liggen. Stel jezelf ook realistische doelen. Een doel halen werkt steeds bevredigend. Heb je tijdens het sporten nood aan afleiding? Luister dan naar een opzwepende plaat of een boeiende podcast.

Sport je liever niet alleen?

Ben je een persoon die graag in een groep sport? Ook op vakantie behoort dit vaak tot de mogelijkheden. De meeste lokale gyms bieden groepslessen aan. Soms wordt dit zelfs in het hotel zelf aangeboden. Niet enkel zal je op deze manier nieuwe mensen leren kennen. Ook word je begeleid door iemand met kennis van zaken. Samen sporten is meer dan gewoon gezellig. Het is ook nog eens de ideale motivatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *