Beleef de vrijheid in Australië

Sinds het moment dat ik wist dat ik familie in Australië had wonen, is het mijn droom geweest om in elk geval eenmaal dit grootse land te bezoeken. Dit is me gelukt! Begin van dit jaar ben ik voor 3 weken naar Australië op vakantie geweest en daar heb ik de tijd van mijn leven gehad.

Al direct toen ik het vliegtuig uitstapte, wist ik direct wat mij zo aansprak in dit land: de vrijheid. Ik heb zelden zo’n ultiem gevoel van vrijheid ervaren dan in een land als Australië.

Zelfstandig of in een groep reizen

In Australië kun je uitstekend zelfstandig op pad gaan, maar misschien is het nog wel leuker om met een aantal mensen samen te reizen. Uiteraard is dit ook een beetje afhankelijk van hoe je reis eruit ziet. Ik kwam bij toeval twee mensen tegen op het vliegveld die ook voor 3 weken in dezelfde regio verbleven. We hebben tijdens onze vakantie verschillende keren met elkaar afgesproken.

De west- oostkust van Australië

Australië heeft een interessante westkust die ik in de eerste week van mijn vakantie heb bezocht. Om de mooiste plekjes van de westkust te ontdekken, kan ik je aanraden om een auto te huren. Het zijn namelijk grote afstanden die je moet afleggen in dit gebied. Het zonnige Perth en de tropische stad Broome zijn prachtige plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Ook de uitgesleten canyons en verfrissende oases mogen niet worden vergeten.

De oostkust van Australië is net zo interessant als de westkust. Je kunt hier uitstekend met de camper 10 dagen rondtrekken en de mooiste plekjes van het land leren kennen. Naast het bruisende Sydney vind je hier bijvoorbeeld ook de vele surfstranden. Als je graag eens op een surfplank wil staan, doe het dan hier! Het is een spectaculaire ervaring om niet meer te vergeten!

Aboriginal Rockart in Kakadu

Iets dat ik zeker ook niet zal vergeten, is mijn bezoek aan de Aboriginal Rockart in Kakadu. Je vindt hier een stukje geschiedenis van ruim 50.000 jaar oud en is indrukwekkend om eens te hebben ervaren. Je treft hier onder andere rotskunst aan, slijpstenen en diverse schuilplaatsen. Het is aan te raden om deze plek onder begeleiding van een lokale Aboriginalgids te bezoeken.

Ik heb je nog niet eens alles verteld over mijn vakantie in dit land, maar dat zegt natuurlijk genoeg. Australië is een land waar je ongelofelijk veel kunt ontdekken en daarom kan ik het je van harte aanbevelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *