Bali, het meest veelzijdige eiland van Indonesië

Bali, ook wel de parel van Indonesië genoemd, is een eiland in Indonesië waar je uitstekend je vakantie kunt doorbrengen. Althans, dat is mijn ervaring. Mijn voorkeur gaat een keer in de zoveel tijd uit naar een luxe vakantie. Jaarlijks reserveer ik een bepaald budget om mezelf iets extra’s te gunnen. Dit jaar was dat een vakantie op Bali.

Bali, een waar paradijs
Zodra je op Bali aankomt, is het alsof je een paradijs binnenstapt. De vriendelijke mensen geven je een warm welkom en dat is altijd prettig voor een vakantie. De oosterse cultuur komt je direct tegemoet en de felblauwe zee maakt dat je werkelijk tot rust komt. Indrukwekkende tempels en karakteristieke dorpjes maken het vakantiegevoel compleet.

Tijdens een vakantie op het betoverende Bali, sta je oog in oog met 2 vulkanen en dichte oerwouden. De hagelwitte stranden zijn er om optimaal te ontspannen in een vakantie. Uiteraard heb ik een aantal dagen aan het strand gelegen om bij te komen van een stressvolle periode in mijn drukke leventje. Al met al, was mijn vakantie op Bali een kleurrijke vakantie.

Cultuur en religie op Bali
Dat kleurrijke werd niet alleen versterkt door de veelzijdige bevolking, maar vooral ook vanwege de spirituele sfeer die er hangt. Ik houd van mystiek en vind het interessant om me te verdiepen in andere culturen en godsdiensten. Daarom heb ik een bezoek gebracht aan verschillende tempels, waaronder de tempel aan het Bratanmeer en Pura Ulun Danu Bratan. Overal waar je komt op Bali, kun je dan ook wel iets merken van het hindoeïsme.

Kom tot rust en onderneem leuke activiteiten
Zowel voor je rust als het ondernemen van leuke activiteiten kun je op Bali uitstekend terecht. Een aantal dagen heb ik doorgebracht in Sanur en Benoa, een tweetal prettige badplaatsen. De zuidkust is trouwens ook een waar paradijs voor surfers. Hoewel ik zelf niet zo’n surfer ben, heb ik mijn ogen uitgekeken naar de mensen die hier hun sport beoefenden. Om wat meer te weten over het binnenland, heb ik een auto gehuurd en een tocht gemaakt langs de leukste plaatsen op Bali.

Ben je enthousiast geworden? Mooi! Boek dan voordelig je vliegticket en breng je vakantie door op Bali. Je zult het er absoluut naar je zin hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *