Backpacken in Thailand

Rondreizen in Thailand is enorm populair bij veel vakantievierders. Dankzij de grote hoeveelheid bezienswaardigheden, het prachtige landschap en de voordelige prijzen, kun je hier uitstekend een aantal weken doorbrengen. Houd je wel van een beetje uitdaging in je vakantie? Kies dan voor Thailand als backpack bestemming. Ik heb er afgelopen jaar een heerlijke vakantie doorgebracht. 

Wat zijn de mooiste plekken van Thailand en wat moet je vooraf allemaal regelen om er een geslaagde backpack vakantie van te maken? Laat ik je wat tips geven die mij geholpen hebben om mijn reis naar Thailand vorm te geven. 

Bangkok als startpunt van je vakantie
Het startpunt van een backpack vakantie ligt voor veel mensen in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. De stad zelf is fascinerend genoeg om er een aantal dagen door te brengen en wordt ook wel het backpack Mekka genoemd. 

Thailand – het land van veel eilanden
Wat Thailand bijzonder maakt zijn de grote hoeveelheid eilanden. Het grootste eiland is Phuket. Naast prachtige stranden vind je op dit eiland schitterende watervallen, rotspartijen en verschillende tropische dieren. Je kunt er ook leuk uitgaan. Althans, dat is mijn ervaring. 

Ben je een liefhebber van duiken en snorkelen? Breng dan zeker een bezoek aan Koh Tao. Je kunt hier veel duik- en snorkelervaring opdoen. De prachtige onderwaterwereld zal je zeker aanspreken. Als je wilt, kun je hier je duikbrevet halen. Uiteraard tegen een zeer voordelige prijs. Ik kan je het bewijs laten zien! 

De beste reisperiode om te backpacken
De beste reisperiode voor je backpack vakantie is een beetje afhankelijk van waar je gaat backpacken in Thailand. De maanden april en mei kun je beter vermijden vanwege de enorme hitte. Wanneer je in de natuur gaat wandelen, is dit natuurlijk niet prettig. 

Praktische zaken regelen voor je reis naar Thailand
Uiteraard is het slim om vroeg genoeg van tevoren je vliegtickets te boeken en een eerste hotelovernachting te regelen. Verder is het een aanrader om een creditcard aan te vragen. De Visa World Card is een creditcard die je overal ter wereld kunt gebruiken en voor veel betaalgemak zorgt. Een reisverzekering is natuurlijk een must wanneer je op vakantie gaat naar Thailand. Verzeker medische kosten mee, net als extreme sporten. 

Geniet!
Probeer zoveel mogelijk te genieten van je reis door Thailand. Je doet namelijk een fantastische vakantie-ervaring op die je niet snel zult vergeten. Ik blader nog regelmatig door mijn fotoalbum om herinneringen op te doen. 

2 thoughts on “Backpacken in Thailand”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *