Sevilla

Autorondreis door Andalusië

Al jaren liep ik met het idee een keer een autorondreis te maken in Zuid-Spanje. Hoeveel verre reizen ik ook heb gemaakt, Spanje blijf ik een heerlijk land vinden en rondreizen met een eigen auto is soms ook wel weer heel erg luxe als je gewend bent altijd met bus en trein te gaan. Autohuur in Spanje is gelukkig geen probleem dus nadat ik een ticket naar Malaga had geboekt en een auto had gehuurd kon het avontuur beginnen!

Eerste dagen

Bij aankomst in Malaga stond mijn auto al op me te wachten. Voor de eerste overnachting had ik net buiten het centrum van Malaga een mooi hotel gevonden. Zo kon ik even aan de auto, het verkeer in Spanje en de hitte wennen zonder uren onderweg te hoeven zijn. De volgende dag ben ik ‘s ochtends vroeg naar Granada gereden.

Nadat ik de auto bij mijn casa siësta met zwembad had geparkeerd, ben ik met de bus naar het stadscentrum gereden om Granada te verkennen. Wat een geweldige stad, met veel Arabische invloeden, het voelt al bijna niet meer als Europa. Natuurlijk heb ik ook het Alhambra bekeken. ‘s Avonds was er een gezamenlijk diner in de casa met alle andere gasten: erg gezellig en het was laat voor ik ging slapen.

Zuheros, Cordoba en Sevilla

De dagen daarna ben ik in een heerlijk rustig tempo doorgereden naar de steden Zuheros, Cordoba en Sevilla. De islamitische invloeden op deze steden blijft bijzonder om te zien, zeker in combinatie met het katholieke karakter van Spanje. Sevilla was wel redelijk toeristisch maar dankzij mijn goede voorbereidingen kon ik ook daar een leuk restaurantje vinden en dat was tegelijk alweer mijn laatste avond in Zuid-Spanje.

De volgende ochtend ben ik teruggereden naar het vliegveld in Malaga. Na het inleveren van mijn huurauto nog even een laatste typisch Spaans ontbijtje: gloeiend hete chocolademelk met churros. Heerlijk! En daarna was het toch echt tijd in het vliegtuig te stappen en weer terug naar Nederland te reizen. Wat een geweldige en bijzondere autorondreis was dit, Andalusië is en aanrader voor iedereen die van cultuur houdt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *