Rondreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika

Tijdens mijn rondreis Zuid-Afrika heb ik de mooiste pareltjes gespot. Mijn genot wil ik graag met je delen, zodat jij dezelfde trip kan maken zoals ik ‘m heb beleefd. Graag neem ik je mee in de bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Afrikaanse savannes en de Big Five safari

Als je Zuid-Afrika bezoekt, mag je zeker niet vergeten om op safari te gaan in Krugerpark en Limpopo. Zelf heb ik geslapen in de Afrikaanse bush bij Waterberg. De Venda vrouwen dansen hier op hun eigen manier in de Soutpansbergregio. Waterberg is een gebied van in totaal 15.000 km2 groot en wordt ook wel Waterberg genoemd vanwege de vele stromen, poelen, watervallen en moerassen in het gebied.

Panorama route

De mooiste panorama’s ondervind je tijdens een typische panorama route. Bij de Venda in Louis Trichart zijn meerdere panorama punten bijvoorbeeld en kun je de mooiste foto’s maken van de zonsopgang en zonsondergang. Bij een heldere nacht kun je daarnaast ook genieten van de sterren aan deze kant van de evenaar.

Wandelen en wilde bloemen in de Westcoast en Cederberg

Cederberg is nog geen drie uur rijden van Kaapstad, maar ziet er heel anders uit. De Cederberg domineert het landschap. Het wildernis-gebied beschikt over 71.000 hectare ruig, bergachtig terrein. Door het bergachtige terrein is de Cederberg ideaal om te bewandelen of te beklimmen. In Westcoast vind je veel wilde bloemen. Het natuurpark vormt een belangrijk broedgebied voor watervogels en ligt in een U-vorm om de mooie turkoois gekleurde Langebaan lagune.

Kaapprovincie: de wijnroute

Maak je Zuid Afrika reis compleet met de wijnroute. Zuid-Afrika staat ook wel bekend om haar groene wijnlanden. De wijnlanden zijn het beste te verkennen op de fiets. Zo zijn wij bijvoorbeeld gestopt bij de een aantal wijndomeinen voor een wijnproeverij en een brandy proeverij. Daarnaast kregen we een uitleg over welke gerechten er goed bij de wijnen pasten, zodat we het beste eruit konden halen.

Mountainbiken en walvissen spotten in De Hoop

We zijn afgesloten met een mountainbike ritje en het spotten van de walvissen in De Hoop Nationaal Park. Hier hebben we heerlijk genoten van de natuur en hebben we enkele walvissen kunnen spotten. Heel interessant is de Marine wandeling met een lokale gids. In de poelen wemelt het namelijk van de mosselen en oesters. In het restaurant in de buurt zijn deze ook bereid te verkrijgen en smaken heerlijk!

Geef een reactie

On Walkabout 2014