Reisverslag campingvakantie Gardameer

Een van mijn mooiste vakanties is mijn campingvakantie geweest aan het Gardameer in Italië. Elke morgen dat ik ontwaakte werd ik omgeven door prachtige bergen en had ik magnifiek uitzicht over het Gardameer. Ik heb me tijdens die vakantie geen seconde verveeld, maar een onvergetelijke vakantie gehad waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk.

Surfen op het Gardameer

Zelf ben ik een fanatieke surfer en ik heb me tijdens de campingvakantie op het Gardameer prima kunnen kunnen vermaken op de surfplank. Wil je ook graag surfen? Dan moet je in het noorden van het Gardameer zijn. Hier kun je uitstekend windsurfen. Heb je nog nooit op een surfplank gestaan? Dan kun je in Torbole prima beginnen.

Uiteraard is het Gardameer ook uitstekend geschikt om te zeilen of een rondvaart te maken. Vanaf het water heb je een heel andere kijk op de omgeving. Het doet zelfs een beetje sprookjesachtig aan wanneer je in de verte de dorpjes en oude stadjes ziet liggen. Het magische wordt nog eens versterkt door talloze oude kastelen die dichtbij de kust zijn gebouwd.

Leuke uitstapjes

Uiteraard heeft het Gardameer nog veel meer te bieden. De Monte Baldo bergtoppen geven je bijvoorbeeld een fantastisch uitzicht over de omgeving. Je kunt hier prima wandelen, mountainbiken en zelfs paragliden. Zelf heb ik een tochtje op de mountainbike gemaakt. Dit was intensief, maar erg leuk om te doen!

Daarnaast heb ik een bezoekje gebracht aan het stadje Sirmione. Dit stadje wordt gekenmerkt door een historische binnenstad. Je moet hier zeker een bezoekje brengen aan Castello Rocco Scaligera.

Kamperen aan het Gardameer

Boek een camping aan het Gardameer wanneer je graag een mooie vakantie-ervaring wilt opdoen. Of je nu van vissen houdt, actief bezig bent, graag zwemt of even tot rust wilt komen, het kan allemaal aan het Gardameer. Kijk eens bij Go4camp voor de leukste campings.

Geef een reactie

On Walkabout 2014