De meest mysterieuze rondreis ooit

Als fervent rondreiziger zoek ik graag de meest bijzondere plekken van de wereld op. Tibet past daar uitstekend bij en is daarom een unieke reis-ervaring voor mij geworden. Nog nooit ben ik land met zoveel mystieke invloeden tegengekomen als in Tibet.

In een actieve rondreis, ben ik gaan wandelen langs de Tibetaanse bergen en kloosters (ik heb zelfs in een klooster geslapen!). Uiteraard heb ik tijdens deze vakantie niet in een vijf sterren hotel gezeten, maar dat heeft mijn reis niet minder de moeite waard gemaakt. Ik heb een ervaring opgedaan die ik niet snel meer zal vergeten.

Mijn vlucht naar LhasaIMG_1026_Lhasa_Jokhang
Afbeelding: Jokhangtempel

Vanuit Kathmandu ben ik naar Tibet gevlogen. Tijdens mijn vlucht kon ik genieten van de indrukwekkende Himalaya. Ik had er al veel verhalen over gelezen en foto’s van gezien, maar om het met eigen ogen te mogen erg ervaren, is toch heel anders. Ik kwam aan in Lhasa en heb daar als eerste attractie de Jokhangtempel bezocht. De tempel is voortdurend omringt door monniken en pelgrims die hier hun gebeden uitspreken.De Potala is erg indrukwekkend. Dit is het paleis waar de Dalai Lama lange tijd heeft gewoond.

De Mount Everest en het Himalaya gebergte

De mooiste ervaring die ik heb opgedaan in Tibet, is mijn beklimming geweest van de Mount Everest. De hoogte die ik heb bereikt tijdens mijn beklimming was 5.200 meter. Ik had de Mount Everest al wel eerder gezien tijdens mijn reis door Tibet, maar dit was vanaf het Himalaya gebergte. Zeker bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht over de wonderschone natuur van Tibet.

Wist je dat ruim een kwart van de Tibetaanse bevolking nog steeds rondtrekken als nomaden? Verder vind je in de bergen nog veel dorpjes waar op een traditionele wijze geleefd wordt.

Boek een groepsreis naar Tibet

Ik kan je een reis naar Tibet zeker aanbevelen. Zeker wanneer je van cultuur, geschiedenis en religie houdt, zit je in Tibet prima op je plek.

Met diverse reisorganisaties kun je een rondreis maken door het land. Uiteraard kun je ook in je eentje of met je partner een reis boeken, maar een groep leuke mensen om je heen tijdens je vakantie is zeker wel zo gezellig!

Geef een reactie

On Walkabout 2014