China, het meest fascinerende land

China heeft altijd hoog op mijn verlanglijstje gestaan om te bezoeken. Toen de mogelijkheid zich eenmaal voordeed, heb ik deze met twee handen vastgepakt en me niet meer laten afnemen. Al in de voorbereidingen was ik erg enthousiast over alles dat het land te bieden heeft. Daarom geef ik je vooraf enkele interessante feitjes over het land:

  • In China kun je kennismaken met een beschaving van ruim 4.000 jaar;
  • China heeft de op één na grootste economie ter wereld;
  • Het land staat op de vierde plaats qua landoppervlakte
  • De Chinese Muur heeft een totale lengte van bijna 9.000 kilometer!

Bovenstaande gegevens waren voor mij voldoende reden om een reis naar China te boeken. Ik heb de hoogtepunten van mijn vakantie voor je verzameld en ik kan je aanraden om deze in het echt ook eens te bezoeken.

Peking, de hoofdstad van China

Peking is de hoofdstad van China en heeft een inwonertal van ruim 20 miljoen mensen. Binnen een kort tijdsbestek is de stad uitgegroeid tot een absolute metropool. Wolkenkrabbers en winkelcentra zijn als paddenstoelen uit de grond omhoog geschoten. Interessante bezienswaardigheden die je hier aantreft zijn bijvoorbeeld de Verboden Stad. Op deze plek kun je eveneens kennismaken met prachtige paleizen en tuinen.

Fietsen op het platteland

Na een aantal dagen in de drukte te hebben doorgebracht, ben ik naar het platteland gevlucht. Hier heb ik eindeloos veel gefietst en gewandeld. Vanaf de heuvels op het platteland heb ik optimaal genoten van bijvoorbeeld de boeren die aan het werk waren op de rijstvelden.

Interessant om ook eens mee te maken is de traditionele manier van vissen. Ik heb hier met veel bewondering kennis van genomen.

De mooiste bezienswaardigheid in China

Mijn mooiste bezienswaardigheid was toch wel de Chinese Muur. Deze ligt in het noorden van China en werd vroeger gebruikt om het Chinese Keizerrijk te beschermen. Badaling is de plaats waar je de Chinese Muur het beste kunt bezoeken. Hier is de Chinese Muur een aantal jaren geleden gerestaureerd, waardoor je een indruk kunt krijgen hoe het er vroeger heeft moeten uitgezien.

Ik kan je een reis naar China zeker aanbevelen. De meeste voorzieningen zijn uitstekend geregeld in het land. Op het platteland is dit natuurlijk een ander verhaal, maar dat weegt niet op tegen de schat aan ervaringen die je opdoet tijdens je vakantie in dit veelzijdige land.

Geef een reactie

On Walkabout 2014